Svenska
Blog
Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge

Skrivet av Th3 End den 25 mars 2016 kl 21:39

För ca: en vecka sedan inhandlade jag en sprillans ny telefon. Det blev en Samsung Galaxy S7 Edge. Redan när jag öppnade paketet, påbörjade en kort installations process för att få igång telefonen kunde jag konstatera att denna modell är tamejfan Samsungs bästa hittills. Den känns skön i handen, men OBS! S7 Edge måste nog vara världens halaste telefon...halare än en fisk. Så man får ta väl hand om denna skönhet. Med tanke på att den är byggd i glas och metall så får man nog vara extra försiktigt, för annars blir det en krossad iPhone över det hela.

Jag vill inte lägga mycket tid på att berätta allt som är bra med telefonen även om det finns en hel drös finesser som jag gillar med denna nya lur. Men jag rådiggar designen, den är extremt kvick (men lär bli långsammare med tiden som vanligt), edge funktionen ser kanske för vissa ut som en sorts gimick eller bara "en cool" grej, men det funkar faktiskt rätt bra som en extra "genväg" till appar och dyl. Jag gillar den och använder den mer frekvent, den sticker ut bland mängden av telefoner där ute och gör att telefonen känns rätt unikt. Telefonens design ser futuristiskt och elegant ut.

Samsung fortsätter med deras touch wiz gränssnitt och jag har ingenting emot den, känner mig rätt bekväm med den efter att har ägt en SII en gång i tiden innan jag testade några år med HTC One (som för övrigt också är suverän, men kameran var största besvikelsen). Kameran...herregud, kameran...den fullständigt äger. Extremt snabb auto fokus och detaljrikedom som kameran erbjuder är något av det bästa jag sett, det är så roligt att använda den, Jag gillar att man vid bara två knapp tryck på hemknappen får upp kameran, snabbt och är redo för action. Kanske inte en direkt utmaning mot exempelvis min Sony RX100 MK2, men den måste vara mobilmarknadens allra främsta.

Telefonen har mindre bloatware tack och lov, så bara det gör mig glad. Batteritiden är rätt bra, den orkar nästan två hela dagar om man inte använder den intensivt, men även vid intensiv användning så kan den imponera. Jag gillar även att telefonen knappt dra något ur batteriet när den inte används. Ligger batteriet på 50% exempelvis under natten medan du sover, så har den med störst sannolikhet bara dragit 1% av batteriet. Always on funktionen som visar datum och tid ska vara riktigt energisnål, och det verka stämma. Och så snabb laddning, det räddar liv, jag lovar.

Att den är vattentålig och damtålig är ju rätt skön bonus. Nu vågar jag inte testa, men får väl se hur det blir under en regnig sommar när man vill ta bild.

I överlag är jag mycket nöjd och ser fram emot att ta många bilder med denna rackare. Samsung har gjort många rätt den här gången. Tagit tillbaka möjlighet att utöka minnet ( upp till 200GB ), försett telefonen med ultra snygg glas/metall design som man länge drömt om och gjort den damm och vattentålig. Under de sju dagar med telefonen har jag haft ett rent nöje att använda den.

Skulle någon fråga mig om jag skulle rekommendera denna telefon så...JA, ABSOLUT. Nu har jag inte fått med allt jag vill ha sagt, skulle behöva mer tid med telefonen, men ni kan väl alltid passa på och ställa frågor om ni undrar över något ,så gör jag så gott jag kan med att besvara era frågorna. Annars..ja, det var allt för mig.

HQ