Svenska
Blog

Andromeda närmar sig

Skrivet av Threedrake den 31 januari 2017 kl 11:14

En mattsvart natt täcker himlavalvet ovanför, och blicken riktas ut mot det avlägsna. Någonstans där uppe, bland kosmiska stoft och brinnande solar, existerar en galax som människan namngett Andromeda. Det är mindre än två månader kvar tills att jag ska få äran att utforska denna svunna plats - att få sätta foten på ytan av nya världar och sprida vårt släktes namn vidare.

Nu är sanningen den att det inte är natt, utan klockan är 10:37 (enligt min dator) i skrivandets stund. Sen ska jag ju faktiskt inte bokstavligen resa till Andromeda-galaxen (dhuu) utan jag pratar naturligtvis om att få sätta tänderna i Bioware's kommande rymdopera. Men man kan alltid dagdrömma, vilket jag gör såhär en tisdagsmorgon i väntan på att få känna mig produktiv. Till detta har jag ljuvlig symfonisk musik i bakgrunden som sätter fyr på mina tankar och skrivmuskler.

För det var länge sedan jag försökte sätta ned mina tankar i ord. Inte minst att publicera det i bloggformat (vilket jag aldrig har varit en fena på). Det naturliga valet av plattform faller självfallet på Gamereactor.se dock, eftersom det här är sidan jag har besökt dagligen (ingen underdrift) i många år tillbaka för att ta till mig min dagliga dos av spelnyheter - nu också filmnyheter (mycket bra initiativ!).

För att återkoppla till inläggets föruttänkta tema - Mass Effect Andromeda - så befinner jag mig i en inre kamp om vilket format jag ska inhandla det till. De två sidorna är PC och Xbox One, datorstolen mot soffan. Det finns så god-grundade argumentationer för båda att jag snart sliter håret av mig, det var länge sedan jag stod inför ett sånt här I-landsproblem av lyxigare karaktär.

I ena hörnet har vi PC, vars sida lockar på grund av den mer inlevelserika spelupplevelsen. Jag upplever mig själv som mer fokuserad när jag sitter det kortare avståndet som man gör till en datormonitor, med hörlurar som isolerar mig från omvärlden och framförallt vackrare grafik. För att den tekniska aspekten, varav detaljerade miljöer och bättre flyt i bilduppdateringen, lockar såklart eftersom vistelsen i Andromeda ska avnjutas på bästa visuella sätt.

Xbox:et lockar däremot med en mer avslappnad spelstil, med en soffa som man kan gosa ned sig i med filt och kuddar samtidigt som man kan ha flickvännen bredvid sig. Dessutom finns det ingen risk att min värsta fiende sätter stöten i mig; den ökända slösurfsdemonen. Allt för ofta händer det att jag inte spelar när jag startar igång datorn (med avsikt att spela). Den snabba åtkomsten till internet skapar impulser att kolla Facebook, Dagens Industri, Gamereactor etc en extra gång bara för att. Man vinner absolut ingenting på det, och som student (som jag är) så är tid otroligt värdefullt.

Nä nu ska jag avrunda det här skriveriet. Det känns otroligt skönt att dra pinnen ur baken och skriva ihop något blaskigt för en gångs skull. Att skriva är något som jag väldigt gärna spenderar ledig tid till att göra (detta innefattar också skolprojekt). Att leka med ord och låta fingrarna dansa över tangentbordet skapar njutning inom mig. Det är också ett gött sätt att finna ett lugn i en annars fartfylld vardag.

Vem som än läser det här får ha en fortsatt trevlig dag, och om du har några tankar om Mass Effect, vilket format som passar bäst eller annat om livet - dela gärna med dig!

HQ