Svenska
Blog

Pokémon X & Y - Starters

Skrivet av Trog den 9 januari 2013 kl 12:04

Då var det väll dags för mig att börja skriva om den nya generationen fickmonster. Allt ifrån nya smådetaljer till de stora förändringarna. Och jag tänkte faktiskt börja med att "analysera" de tre ny starterna - Chespin, Fennekin och Froakie.

Vi börjar med Chespin. Inte helt ovanligt att Chespin är min favorit än så länge. Grass har jag alltid haft ett tycke för - Bulbasaur, Snivy och Turtwig är helt awesome. Chespin delar en likhet med Turtwig, nämligen färgen brun. Turtwig vet vi ju blev en Grass/Ground. Kan vi förvänta oss det av Chespin, eller blir han kanske någon annan dubbeltyp? Han ser ut som någon form av mullvadsutter. Och med tanke på "hatten" så skulle man kunna tro att den utvecklas till någon form av bältdjur.

Vi har ju fått snabba Grass-starters, bulky och starka. Och Chespin skulle lika gärna kunna utvecklas till en hård och stabil bältdjurs-whatever. Men även nått långt och slankt lönnmördar-monster. Om den blir en dubbeltyp, så hoppas jag inte att det bli Grass/Ground, för en sånn har vi redan.


Fennekin då? De flesta gillar Fennekin mest pga att den är så söt. Men jag tycker den är lite väl söt och generiskt. Och en eldräv har vi ju sett förut, fast då med fler svansar. Jag hoppas för allt i världen att Fennekins utvecklingar håller sig kvar på alla fyra. Jag kan inte se något annat än att den utvecklas till en graciös och smidigt eldräv, med högt stat i Speed och Sp.attack. Men GF har ju överraskat oss förut, speciellt när Tepig ställde sig på två ben och blev Fire/Fighting. Fennekin är den jag tror mest på inte blir en dubbeltyp.

Grodan Froakie tror jag har fått minst uppmärksamhet. Men självklart gillar jag den ändå. Froakie har jag svårt att föreställa mig just vad den kommer utvecklas till. Visst, en större groda såklart. Men möjligheterna känns nästan oändliga. Den skulle lika gärna bli en Water/Fighting som en Water/Psyshic, eller inte få en till typ. Den kan lika gärna bli väldigt bulkig, som graciös. Den kan ställa sig på två ben, eller stå kvar på fyra. Eller alternera däremellan?

Pokémon X & Y - Starters

Vad tror ni? Och vem kommer ni välja? Vad brukar ni basera ert val på?

HQ