Svenska

Humble THQ bundle/Amnesia Forthnight

Först ut har vi den stora, den som alla känner till. Det är här vi kan hitta alla de stora, välkända spelen. De två som är aktiva just nu är THQ bundlen och Amnesia Fortnight. Först och främst, om ni inte redan har köpt THQ bundlen, gör det och donera gärna väldigt stor del av summan som ni betalar till THQ då det skulle vara extremt tråkigt om de gick under.
Vad innehåller bundlen då? För minimumpriset på en dollar får man Company of Heroes, Company of heroes: Opposing Fronts, Company of Heroes: Tales of Valor, Red Faction Armageddon, Metro 2033 och Darksiders och om man betalar mer än genomsnittet så får man även saints row 3. Alla dessa spel är bra, det är det första jag vill säga. Mina favoriter är Metro 2033, Darksiders och Saints Row 3 men alla är definitivt värda din tid.
Lite om spelen då. Alla Company of Heroes spelen är RTS spel med fokus på andra världskriget. Dessa har fått extremt bra kritik och även jag som inte är en inbiten RTS fantast har riktigt kul med dessa spel.
Red Faction: Armageddon är ett actionspel som fortsätter storyn från de två tidigare red faction spelen. Här är man en krigare på mars och ska rädda mänskligheten från hemskheter.
Metro 2033 är en riktig pärla som nästan har fått kultstatus. Spelet baseras på en rysk bok om livet efter vad man nästan kan kalla jordens undergång. Människor har flytt ner i den ryska metron där man har byggt små samhällen med fokus på olika ideologier och liknande. Vissa delar av spelet må vara lite oslipade men bara atmosfären gör spelet värt att spela.
Darksiders har väldigt ofta jämförts med Zelda och det finns stora likheter. Man spelar som War, en av apokalypsens riddare och man blir anklagad för att ha startat jordens undergång för tidigt. Spelet går sedan ut på att man ska rentvå sitt namn genom att återvända till jorden och ställa allt till rätta.
Saints row 3, som är det sista spelet som denna bundle innehåller är troligtvis min absoluta favorit utav dessa. Detta spel är som en urflippad version av GTA där man får löpa amok precis hur man vill och spelet har fått stor uppmärksamhet för ett av dess vapen, en gigantisk lila dildo.
Där avrundar jag min genomgång av THQ bundlen, som jag tidigare sagt så får denna bundle en varm rekommendation av mig. Den andra de har ute nu är Amnesia Fortnigt där Double Fine, skaparna av bland annat Psychonauts, under två veckor skapar fem prototyper som man sedan får ladda hem och spela. De inkluderar även tre gamla prototyper från tidigare Forthnights. Hela härligheten streamas även live. Detta är ett intressant paket eftersom man inte får spel, utan bara prototyper, därför är det svårt att rekommendera denna om du inte är intresserad av att se vad som kan bli av längre fram. Ingen av prototyperna innehåller särskilt mycket, en speltid på kanske 20 minuter eller så men för mig var det värt det, för andra kanske det inte är det. ¨

Dessa två bundles går i alla fall att ladda hem på dessa två länkar:
http://www.humblebundle.com/
http://www.humblebundle.com/double-fine

HQ