Svenska

Dagens skörd av...

Skrivet av Vebe den 1 oktober 2010 kl 17:15

billiga Blu-ray-rullar som stått och samlat damm på Galne Gunnars hyllor i Molkom.

Nej, faktiskt inte. Däremot så fick jag lite böcker idag. Vilket var tur då jag i natt läste ut The Great Gatsby av F. Scott Fitzgerald. En bok jag länge sneglat på i bokhyllan men aldrig kommit mig för att läsa, vilket jag verkligen ångrar nu. Visst är språket aningen bökigt då boken är skriven 1925. Åtminstone den engelska utgåvan som jag läste. Det var en otroligt underhållande bok som jag absolut lär läsa fler gånger.

Ett tack till Haruki Murakami som prisar The Great Gatsby i sin bok Vad jag pratar om när jag pratar om löpning. Utan den lilla puffen kanske jag aldrig hade tagit tag i Gatsby.

Ett litet tack även till Skribent-Viktor här som tipsade om Uzumaki i bokform. Jag är spänd. Jag gillade verkligen idéen bakom Uzumaki men filmen tilltalade mig aldrig. Nu får vi se om böckerna levererar!

Ja, Dennis Lehane och Cormac McCarthy behöver väl inga närmare presentationer nu när filmatiseringar av deras böcker toppar lista efter lista med jämna mellanrum.

Dagens skörd av...

Nätterna, när jag mot bättre vetande borde sova, är räddade

Ett litet spöstraff också till Adlibris, ja de får ta det och inte utgivarna, som hade slut på ett par beställda böcker.

HQ