Svenska
Blog
Bio: Hail Caesar och Deadpool

Bio: Hail Caesar och Deadpool

Varit lite frånvarande med mina filmrecensioner så här kommer två stycken, börjar med Hail Caesar som är gjord av bröderna Coen. Den handlar om Eddi Mannix spelad av Josh Brolin som är en fixare i Hollywood, han tar hand om allt som måste fixas. Vilket tar upp mycket tid så han hinner inte med familjen, en dag försvinner Baird Whitlock från inspelningen av Hail Caesar. Nu måste Mannix snabbt hitta Baird annars kan inte filmen avslutas.

Filmen har många små trådar men lyckas bra med att inte slå knut på sig själv, det är tack vare bröderna Coens tighta berättande och de gör det lätt att hänga med i filmen. Hail Caesar är en dramakomedi med betoning på drama, humorn finns där men det är ingen film du kommer att skratta ihjäl dig till. Vilket inte gör något för drama delen är riktig bra och rolig att följa. Huvudhandlingen är inte det viktigaste filmen, den går mer som en rödtråd mellan Mannix andra jobb med att fixa in skådespelare till olika filmer och annat. Mannix är väldigt kluven till om han ska fortsätta med jobbet och det är filmens egentliga poäng, ta jobbet med vanliga timmar och mer pengar eller fortsätta som det är? Det är en intressant frågeställning bröderna Coen väcker inom en och svaret är inte helt enkelt, när filmen slutar så förstår man valet som Mannix gör.

Hail Caesar är fylld med fantastisk bra skådespelartalanger, Josh Brolin briljerar i rollen som Eddi Mannix och får fram karaktären bra. Men det finns många stora namn i små roller som Ralph Fiennes, Scarlett Johansson, Channing Tatum och Jonah Hill alla fyra gör bra insatser. Jag gillar framför allt Tatum som har skänkt en skön attityd till sin karaktär, Scarlett levererar en härlig Texas dialekt som fungerar bra och Jonah Hill gör en skön karaktär och äger hela scenen han är med i. George Clooney gör ett bra jobb som Baird, det var roligt att bröderna Coen vågade ta en så stor skådespelare till en relativt liten roll. Det märks att de valt skådespelare efter vad de behöver till de olika karaktärerna och har det var ett stort namn i liten roll har inte haft betydelse. Filmen är fint filmad med bra foto och mysig scenografi som säljer tidsepoken, allt är filmat i samma still även det som är filmens verklighet vilket gav Hail Caesar en mjuk ton som var behaglig att titta på.

Hail Caesar är en härlig film, man kommer snabbt in handlingen och skön stämning, men den når aldrig toppen riktigt. Problemet är att slutet inte är helt uppfyllande vilket inte gör något i sig för vägen dit är riktigt underhållande med bra skådespeleri och handling med många svängar. Den var rolig att se på bio men inget måste, vill du se en bra film med lite humor och sköna karaktärer så kör för det men missar du den så hyr den eller fånga den på tv någon kvällen för du kommer inte att ångra dig.

7/10

Deadpool

Det här blir en minirecension. Har ingen större kännedom om Deadpool sen tidigare, min enda bekantskap är via den där horribla Wolverine filmen. Själv var jag lite tveksam till filmen från börja men blev glatt överraskad, härlig humor som break the fourth wall så många gånger att det bara blir naturligt till slut. Ryan Reynolds är helt fantastiskt som Deadpool och det märks varför han har kämpat för att få till den här filmen.

Det finns inte så mycket att klaga på men slutet blir ett antiklimax som visserligen fungerar bra men känns lite slött gentemot resten av filmen. Sen tycker jag det blev lite väl skakigt med kameran ibland, det klipps hejvilt och kameran skakar mycket. Har sett filmer där det är värre men det var tillräckligt för att det skulle störa mig under slutstriden, vilket var synd för trots det så såg man att de som slogs kunde vad de gjorde så varför inte filma det med fasta vinklar så man kan hänga med bättre. I övrigt var det bra filmat. Deadpool vinner över en med sin sköna humor och fantastiska skådespeleri från Ryan Reynolds, rekommenderar den starkt till alla som vill se en skruvad superhjälte film.

8/10

HQ