Svenska
Marvel är bäst på bio

Marvel är bäst på bio

Skrivet av Ano92 den 14 juli 2021 kl 09:14

Den 12 juli 2019 såg jag Spider-Man: Far From Home på filmstaden i Lund. Nästan på dagen två år senare, den 10 juli 2021, var det äntligen dags igen. Jag har, som många andra, varit ett stort fan av Marvels cinematiska universum sedan Iron Man dundrade in på biograferna 2008. Två års väntan mellan filmerna var på tok för lång tid, även om glappet kom lägligt precis i början på en ny fas i berättelsen. 

 

Tv-serierna på Disney+ i all ära, både Wandavision och Loki har varit väldigt trevliga, men rent produktionsmässigt lever de inte i samma universum som filmerna. Marvel kan låtsas så mycket dom vill att serierna har "movie quality" men att följa upp onsdagens Loki-avsnitt med Black Widow på lördagen var som natt och dag. Marvel gör sig verkligen på bio och Black Widow har ett par riktigt maffiga sekvenser. 

 

Black Widow är inte Marvels bästa film, långt ifrån. Humorn träffar oftast fel och berättelsen har mycket lite påverkan på det övergripande universumet. Florence Pugh och Scarlett Johansson är dock strålande och det var som sagt fantastiskt att vara åter på bio. Rekommenderar verkligen ett biobesök även om filmen även finns som premiere access på Disney+. Det finns tillräckligt mycket annat som man kan se hemma! Full recension av filmen finns som alltid i podcasten GOTY som du hittar där poddar finns!

HQ