Svenska
HQ

Maj månad gav många intryck

Skrivet av Battsey den 23 maj 2010 kl 18:35

Först ut var Alan Wake.

Ett fantastiskt skräckäventyr som nästan hade kunnat vara perfekt om man inte hade haft de gamla E3 minnena från när det först blev annonserat än, färskt i minnet. Månadens snyggaste collector's edition, utan tvekan.

Efter mycket om och men så kom Red Dead Redemption knackandes på dörren strax därefter. Då singleplayern fortfarande lämnar mycket kvar för mig att göra, så gjorde spelet mig enormt besviken på den dötrista multiplayern där efter en timme man sett och gjort i princip allt av vad där är att göra. Rockstar de själva verkar dock medvetna om det här så vi får hoppas co-op tillägget kommer att avhjälpa denna bismak till ett annars utmärkt spel.

3D Dot Game Heroes var gulligt, skoj och intressant att spendera tid med. Tills du glömmer att det inte finns någon autosave i spelet. Och utvecklarna har än inte laddat upp min Predator, Alien och Facehugger på deras hemsida. Rättighetsdilemma kanske?

Split/Second-demot hade mig virat runt lillfingret tills jag läste de inledande recensionerna. Genom att skippa detta så hoppade jag istället på Blur.

Blur-demot fick jag aldrig till att fungera här hemma, men efter att ha spenderat en tid med spelet både i multi - och singleplayer så har det änsålänge visat sig vara månadens absoluta höjdpunkt för mig.

För alla er som gillar icke-tradionsenlig racing och vill ha något speciellt att spela så råder jag er att skaffa detta spelet så snart som möjligt.

4-player splitscreen borde vara nog för att locka, och de hundratals upplåsbara prylarna, challenges och community finesserna i spelet kommer visa sig vara mer än nog att hålla detta spel vid liv på nätet under den närmaste framtiden. Fantastiskt snyggt även.

Månadens kalkon landar dessvärre på Alpha Protocol.

Ja, jag är nog en av de tre personer i hela världen som faktiskt såg fram mot det här spelet. Riktigt mycket.

Första intrycket gav okej vibbar. Du kommer direkt märka att det kommer ifrån Obisidian, spelet är inte fruktansvärt vackert, men det funkar. Animationsövergångarna - eller rättare sagt bristen på dem - är skrattretande i dagens generations spel, men jag köper det. Det är Obsidian.

Men att man inte kan smyga runt i miljön som självaste Snake från MGS utan att använda sin specialförmåga att se fiender igenom väggar varannan minut är bara usel speldesign. När du väl blir upptäckt i skuggorna är det heller inte något som alls indikerar detta. Fiender kommer bara springande fram och skjuter dig. Jag tror inte ens jag kunde höra några fotsteg ifrån någon annan än mig själv. Inget radio snack, inget "Huh?" när man ger ifrån ett ljud bakom en soptunna eller nåt. Det är antingen gömd eller sedd. Boom.

Spelet uppmuntrar dig mer till att gå runt skjutandes som ett ordinärt actionlir än att själv bestämma hur du vill tackla situationerna. Hittills har jag bara kört de fyra/fem första uppdragen men vilken annan gamer hade förmodligen kastat handkontrollen i väggen vid det här laget. Men trots alla buggar jag sprungit på och irriterande spelmoment så är jag naiv nog att tycka att alla spel förtjänar en andra chans, så det är med viss tvärhet jag tänker ge mig på det igen. Spelet har ju trots allt faktiskt väldigt stor potential att vara mycket intressant och coolt på sina ställen.

Ja och sen fyllde jag år i Maj också, det var skoj.

HQ
Vad heter er posse?

Vad heter er posse?

Skrivet av Battsey den 19 maj 2010 kl 21:00

Så nu kommer spelet om två dagar, vad ska er posse heta, så man vet vilka man stöter på längs slätterna?

Ge gärna namnförslag.
Kommer att skapa en posse för mig och mina vänner/kollegor om en halvtimme och änsålänge så kommer vi nöja oss med att heta 'Voodoo Boys'.

Hoppas bara på att ingen annan redan tjingat namnet.

Herrarna på bilden undertill är Hash knife.

Mer strul med Red Dead R. (PS3)

Mer strul med Red Dead R. (PS3)

Skrivet av Battsey den 18 maj 2010 kl 19:15

Detta gäller endast de människor som ska införskaffa Red Dead Redemption till Playstation 3.

Endast begränsade upplagor kommer att vara tillgängliga i Europa. Anledningen var inte 100% klartydig, men för dom som inte lyckas få tag i spelet på fredag kan nöja sig med en rabatt när de plockar upp sitt exemplar under nästa vecka.

De enda jag vet med största säkerhet som kommer utföra rabatten är änsålänge bara Gamestop. Vänd er till närmaste butiker för mera information.


Så vad betyder detta?
Om ni har bokat spelet någonstans i Europa så kommer ni alltså inte vara garanterade er kopia såvida ni inte står och campar utanför butiken på fredag-morgon.

Jag upprepar återigen att detta endast gäller Playstation 3 versionen - såvida jag inte får höra annorlunda imorgon - stay tuned.