Svenska
Blog
Det räcker nu, youtube!

Det räcker nu, youtube!

Skrivet av blanc den 4 december 2020 kl 00:29

Jag är ett stort Star Wars fan när det kommer till original trilogin. Dessa filmer har jag som många andra här säkert sett över 20-30 gånger. Jag gillar inte prequel-trilogin och jag gillar inte den nya sequel trilogin. Jag älskar dock art designen, konceptbilder, scenografin, rekvisitan och allt annat krimskrams som kretsar kring filmerna. Fullkomligt älskar det! Eftersom jag gör det har youtube fått för sig att jag troligtvis gillar vuxna män som sitter i pojkrum fyllda med konsoller och skriker sig hesa över att de inte blir respekterade av Disney eller hur Kathleen Kennedy är världens vidrigaste människa för hon sagt att First Order representerar vitmaktrörelsen.

Killen på bilden kommer från youtube-kanalen Geeks + Gamer (töntigt namn för övrigt) som är senaste tillskottet i min ignorelista. Jag valde att snabbt kolla igenom hans youtubekanal och förundrades över hur mycket energi han lägger ned på att prata om hans hat mot Disney och Star Wars.

Nu håller jag inte med honom i hans alt-right-stinkande åsikter. Men även mansbebisar som lutar sig åt vänster-hållet ger mig dåliga vibbar. Det är något med alla dessa män och kvinnor, vuxna män och kvinnor, som så passionerat lägger ned krut och energi på andra människors verk. Verk som de inte har kontroll över.

Och jag pratar inte om att uttrycka sin åsikt i en recension eller analysera ett verk. Självklart har du rätt att kritisera och diskutera. Jag pratar om de som aktivt jobbar med att bryta ned en film till en nivå som liknar besatthet.

Släpp. Det. Snälla. Det är dags att växa upp.

HQ