Svenska
Blog
Internet på 90-talet

Internet på 90-talet

Skrivet av blanc den 6 september 2021 kl 10:14

Jag kan verkligen bli riktigt nostalgisk då det kommer till 90-talet. Främst då det kommer till datorer och då internet var i sin linda och jag kan verkligen sakna då allt var så mycket enklare. Världen blev väldigt snabbt uppkopplade till varandra men begränsades ändå till våra stationära datorer. 

Jag fick dator och internet tidigt tack vare min pappa och hans arbete. Vid den här tiden kände jag mig som en medlem i en exklusiv klubb. Det var bara ett annat barn på min skola som hade internet och vi pratade mycket om våra hemsidor och annat vi läst om på internet och när skolan väl fick tillgång till internet cirka två år senare var det vi som fick hjälpa till att guida personalen och barnen i hur det fungerade.

Jag minns sömnlösa nätter över icq (eller aj se ku som jag sa) med mina vänner från England och USA där vi pratade film, musik och tv-spel. Jag minns Aftonbladets chats öppna kanal 2 (gillade aldrig öppen kanal 1) där mina användarnamn var filmtitlar eller låttitlar och på så sätt fick kontakt med andra film och musikälskare. Ibland gick jag också in och skrev random låttexter tills jag fick napp med någon som kände samma kärlek för konsten som jag själv. Jag minns mplayer.com och alla sena nätter med Quake 2. Jag minns mina Click and Play-spel jag gjorde som jag delade med mig på mIRC. Jag minns mIRC. Jag minns hur jag och en annan kompis hackade oss in i skolans intranät och kastade om namn och bilder på alla elever så ingenting stämde. Jag minns hur det blev en väldigt stor grej och jag minns hur jag höll tyst om detta och insåg att jag hade gått lite för långt. Jag minns att den första boken jag beställde via nätet var en diktsamling då veckans skurk i Arkiv X köpte poesi över nätet och jag tyckte det var sååå coolt!

Jag sitter just nu och söker på internet 1995 och Internet in the 90’s och en våg av nostalgi sköljer över mig då jag ser alla bilder och screenshots från den tiden.

HQ