Svenska
Blog

Bokrean 2015 - Usel?

Skrivet av bullens den 10 februari 2015 kl 18:25

Nu går det att förhandsboka böcker på både Bokus och Adlibris bokrea. Jag har ögnat igenom all skönlitteratur och är inte imponerad. Det finns visserligen ett fåtal författare så som nobelprisvinnarna Munro, Modiano och Yan samt svenska författare som Majgull Axelsson och Kristina Sandberg. Men intresset är svalt även på deras titlar, åtminstone hos mig. Deckare och Kriminalromaner finns det gott om dock, typiskt Sverige! (Avskyr genren)

Rean har ju knappt börjat och det är svårt att säga redan nu om det kommer att bli en bra rea eller inte, men såhär på förhand ser det katastrofalt dåligt ut.

Mitt tips är istället att bli medlem på Plusbok.se. Där är det Rea året runt och nu har de även börjat få in engelska titlar (d.v.s engelsk text) När rean inte verkar kunna bjuda på varken bra titlar eller pris så beställde jag därifrån följande romaner:

Cat's Cradle - Kurt Vonnegut KR 39,00

Blood Meridian - Cormac McCarthy KR 39,00

Sjömannen som föll i onåd hos havet - Yukio Mushima KR 19,00

Narrow Road To the Deep North - Richard Flanagan KR 79,00

1Q84 - 3 Volumes Box Set - Haruki Murakami KR 89,00

The man in the high castle - Philip K Dick KR 39,00

Inte längre hemma - Chinua Achebe KR 99,00

I stålstormen - Ernst Ljünger KR 19,00

Visserligen tillkommer det en månadsavgift när man är medlem samt fraktkostnader, men det spelar ingen roll för man kommer undan billigt som fan ändå!

Vad har ni spanat in till årets rea? Vilka titlar får snålvattnet att rinna hos er?

HQ