Svenska
Blog
Gillar du att kategorisera dig själv?

Gillar du att kategorisera dig själv?

Det kan kännas tryggt att vara del av en grupp och att kunna definiera sig själv. Så som jag har förstått det så är en stor majoritet bekväma med att identifiera sig med olika grupper, som tex. Nationalitet (oerhört populärt) eller politiska ideologier.
Men för vissa så är det raka motsatsen, man vill inte alls identifiera sig med olika grupper av människor med visst synsätt eller ursprung. Jag kan sympatisera med båda. Jag är så långt ifrån en nationalist som man kan komma, jag ser ingen som helst anledning med att vara stolt över den bit av land som man råkar bo på. Jag ser inte heller anledningen att se på mig på själv eller andra människor efter sexuell läggning eller ras.

Jag identifierar inte mig själv som svensk, heterosexuell eller av vit ''ras'', även fast jag mycket riktigt är det.
Men en politisk identifiering har varit oerhört viktigt för mig ända sen jag började utforma mina egna åsikter. För först så hade jag ingen aning om vad för sorts tankar jag hade, och inte heller visste jag att det fanns miljontals människor världen över som delade samma tankar som mig. Det ända jag visste var att dom var ovanliga och att mina medmänniskor var livrädda för dom. Jag var ''en sjuk människa'' som var ''en fara för samhället''.

Men även fast mina åsikter har utvecklats oerhört mycket och att jag är mycket säkrare i dom så älskar jag fortfarande att kategorisera mig, just eftersom att mina politiska och filosofiska åsikter är en stor del av mig, till skillnad från mitt nationella ursprung, sexuella läggning eller ras. som är irrelevanta.

Jag älskar att kalla mig en klassisk liberal, libertarian, nyliberal, individualist, volontärist, objektivist, frimarknads-kapitalist, ateist, agnostiker etc. och varje gång jag gör det så får jag den här gulliga, gosiga känslan som säkert många patrioter får när dom viftar med den svenska flaggan eller när sportfånen hejar på sitt favoritlag eller när när en homosexuell celebrerar på pride-festivaler.


Men sån är jag, gillar du att kategorisera dig själv, i så fall, vem är du?

HQ
HQ

Jag vill besegra morokei.

Det var ett bra tag sen jag spelade Skyrim, orsaken är att jag snabbt fastnade med min nya, oskyldiga, LVL 9 Breton, på den oförlåtliga bossen morokei. Han som har magnusstaven, ni vet? Efter ett gäng tappra försök så gav jag upp och slängde tangentbordet i väggen. Den var flera månader sedan. Jag har ej spelat skyrim sen dess. I alla fall, nu har spelsuget kommit tillbaka och så fort HD texturerna har laddat klart så ska jag kötta den där jäveln. Det har jag bestämt mig för.

Jag vill besegra morokei.

Har ni något tips på hur jag kan besegra honom?

Vars står du på den politiska kompassen?

Jag har fyllt i många politiska test på internet men ''the political compass'' är tveklöst det bästa testet av dom alla. Jag har tagit testet två gånger nu med ungefär ett års mellanrum och lutar nu lite mera åt vänster och är lite mer liberal/libertarian än jag var för 1 år sedan. Såklart så kan inte testet 100% exakt men är förvånansvärt noggrant.

Ni kan ta testet här:
http://www.politicalcompass.org/

Vars står du på den politiska kompassen?

Här hamnade jag på den politiska kompassen.