Svenska
Blog
Vikings

Vikings

Skrivet av Exicutor den 2 augusti 2014 kl 17:08

Den senaste veckan har jag mellan mina aktiviteter har jag kollat igenom History Channels TV-serie "Vikings" - så när som på tre episoder, vilka jag nu ämnar att kolla igenom denna soliga lördag. Eftersom Vikings är en relativt ny serie finns det för tillfället endast två säsonger, vilket innebär att man snabbt kan kolla igenom de 19 episoder som finns och hänga med i de framtida säsongerna.

Vad handlar serien om då? Ett gäng vikingar som plundrar och svinar? Både ja och nej. Serien kretsar främst kring vikingen Ragnar Lodbrok som hittar ett nytt smart knep för att segla över öppna vatten - även om solen inte skiner. Naturligtvis finns det flertalet andra karaktäristiska vikingar som både hjälper och stjälper Ragnar med hans drömmar om nytt och outforskat land.

Jag trodde i min enfald att jag visste precis vad som skulle hända med serien, men har blivit överraskad och nu vet jag för tillfället inte alls hur serien kommer att sluta. Spännande historia, mytologi, karaktärer och miljöer. Linjär berättelseteknik utan för många hopp mellan flertalet karaktärer (som exempelvis i Game of Thrones) och inga (hittills) kronologiska hopp (som exempelvis i Heroes).

Allt detta innebär för mig att serien är mycket bra och således rekommenderar jag er att se den om ni inte redan gjort det. I sådana fall: Berätta gärna vad du själv tycker om serien! :D

HQ
Hearthstone: Curse of Naxxramas

Hearthstone: Curse of Naxxramas

Skrivet av Exicutor den 29 juli 2014 kl 16:39

Såg någonstans på Interwebz idag att äventyrspaketet "Curse of Naxxramas" för kortspelet Hearthstone: Heroes of Warcraft nyligen släppts. Blev givetvis - då jag spelat en hel del timmar i år på HS - sugen att testa. Efter att ha klarat de tre första bossarna kan jag konstatera att det var en trevlig upplevelse att köra lite med bottar med helt nya kort och hjältekrafter. Testa du också vetja!

HQ
Google Chromecast

Google Chromecast

Skrivet av Exicutor den 17 juli 2014 kl 01:18

För ett par dagar sedan införskaffade jag mig en Google Chromecast. Ett impulsköp, känns det som. Och ett bra sådant, känns det också som. Chromecasten fungerar nämligen ypperligt och gör det den ska. Googles ekosystem för deras produkter är smidigt, vilket också inkluderar denna pjäs.

Att streama har förmodligen aldrig varit enklare och/eller billigare. Summa summarum: En mycket bra produkt från Google som har potential idag och i framtiden.

Far Cry 3

Skrivet av Exicutor den 7 juli 2014 kl 01:40

Spelade precis klart Far Cry 3. En spelserie som jag tidigare aldrig spelat utan endast hört talas om. Därför var det mycket intressant och roligt att få genomspela detta utomordentligt roliga spel! Betyget landar på en stark 8/10.

Far Cry 3 innehöll mycket som jag tyckte om. Det kändes dock som att spelets huvudhistoria var lite obalanserad och "spretig". Ser fram emot att införskaffa Far Cry 4 i framtiden. Men dit är det för tillfället långt kvar. Nu väntar Bioshock: Infinite. Yeah!

Gott nytt halvår!

Skrivet av Exicutor den 1 juli 2014 kl 02:19

Ja, nu när halva år 2014 har förflutit är det lätt att bli nostalgisk... Skämt åsido, faktum kvarstår: Ett halvår har passerat sedan 2014 blev verklighet. Och vad har då halvåret erbjudit? En hel del faktiskt.

Till att börja med har jag erhållit min akademiska examen i elektroteknik. I framtiden väntar dock mer studier. Ska bli intressant. Längtar redan till att få fortsätta att lära mig mer inom området...

Därefter har det enligt mig hett efterlängtade Mario Kart 8 lanserats (och spelats otaliga timmar). Nintendo fortsätter att leverera magiska spelupplevelser. Dessvärre krånglar online-läget för mig, på grund av router-/modeminställningar... Tråkigt som attans. Hade blivit oerhört mycket mer timmar med det spelet i sådana fall.

En ny speldator har också införskaffats, vilket var välbehövligt. När man ändå lägger ned såpass många timmar framför sin dator är det trots allt väldigt skönt att ha en fungerande och snabb dator. Detta möjliggjorde en genomspelning av Watch_Dogs - vilket var mycket bra, dock med ett antal småfel som störde helhetsintrycket.

För övrigt har jag fått gjort mängder med saker som jag velat göra innan! Så kort och gott - 2014 har varit bra hittills. Får hoppas att resten av året blir lika bra eller ännu hellre bättre. Det gäller i och för sig hela framtiden som ligger framför oss! :D