Svenska

Hej då iOS, hej android!

Ja då var det gjort! Köpte mig en Samsung Galaxy s3 då jag efter nästan fyra år med iPhone kände för att förnya mig.
Tänkte först vänta på IPhone 5 men kände att det bara kommer vara "mer av samma", och samtidigt som det inte är något fel på det så ville jag ha något helt nytt.
Nu när jag ägt min s3a i en dryg vecka har jag upptäckt många bra saker med mobilen, men även några saker jag saknar.
Android känns mycket stabilare än vad jag på förhand trodde, även om det inte är riktigt i klass med iOS. Chrome t.ex. kraschar oftare än på min gamla iPhone 4a.
Jag gillar alla små inställningar man kan göra, speciellt om man installerar GO launcher EX som ersätter samsungs rätt mediokra touchwiz.
Widgets är även dom på plussidan.
Skärmen är riktigt bra, även om min två år gamla iPhone faktiskt har ännu bättre skärm. Storleken på skärmen bra, trots att den ligger alldeles på gränsen till att vara för stor. Det är lite jobbigt att navigera mobilen med bara en hand.
Kameran är riktigt bra och absolut i klass med min flickväns 4s. Samsungens fördel ligger helt klart i alla inställningar man kan göra. Iphonen har ju egentligen bara HDR på eller av.
Mobilen i sig känns lite plastik efter att ha haft en iphone, men den känns gedigen och touchknapparna gillar jag skarpt. Dock tycker jag att on-knappen och volymknapparna är lite för känsliga, kommer ofta åt dom av misstag och råkar höja eller sänka eller t.o.m. Släcka mobilen.

Plus och minus:

+ Genvägar på låsskärmen
+ Inställningsmöjligheterna
+ Kameran
+ Tycker faktiskt att det är en snygg mobil
+ Touchknapparna
+ Widgets
+ Alla gyro-funktioner som man kan använda
+ Gamereactor-appen är faktiskt mycket bättre till android
+ Skärmen är utmärkt för surfande

- Batteritiden är lite väl kort
- Apparna känns inte riktigt lika optimerade för android
- Volym och power-knapparna är lite väl känsliga
- TouchWiz (kör med GO Launcher EX istället)
- Tangentbordet (använder swiftkey3 istället)
- Bristen på tillbehör


Allt som allt är jag riktigt nöjd med min Galaxy och ångrar inte alls att jag bytte. Har absolut inget illa att säga om iOS eller iPhone, men bytet kändes extremt välkommet för mig. I slutändan är ändå iOS och android två riktigt bra och stabila operativsystem, med sina egna för och nackdelar.

HQ