Svenska
Blog

Spelmusikfredag (285)

Då var det äntligen fredag igen, vilket naturligtvis även innebär att är Spelmusikfredag igen. Vem hade kunnat ana det, så här 285 delar senare?

Under veckan hade jag faktiskt en dröm som handlade om denna följetong, då jag i drömmen hade valt ut en spellåt från Skyrims soundtrack för en tidigare vecka, och när det kom till valet för veckan därpå så valde jag… Skyrim-soundtracket igen. Två låtar från samma spelsoundtrack, ve och fasa tänker ni säkert! Det var i alla fall vad jag tänkte, och jag vaknade raskt upp med svetten rinnandes efter denna dröm. Naturligtvis tänker jag vidta alla åtgärder för att se till att drömmen inte kommer att slå in, så jag kommer välja en spellåt från ett helt annat soundtrack.

Det finns mycket bra spelmusik att lyssna på, nästan lite för mycket för att jag ska hinna med allt. Det kan dessutom vara svårt då jag har en tendens att digga musiken när jag väl spelar ett spel, för att sedan inte komma ihåg det när en tid passerat och tanken på att lyssna på soundtracket för sig inte har kommit. Sådant är fallet med soundtracket till Titanfall 2, som jag för en tid sedan vart påmind om när jag startade upp spelet och möttes av ledmotivet i huvudmenyn. Då var det som att alla minnen kom tillbaka, och i synnerhet vilket bra ledmotiv spelet har.

”BT-7274” är inte bara namnet på den Titan som Jack Cooper kopplas samman med, utan även titeln till spelets ledmotiv. Något som jag tycker är passande med tanke på både spelets natur och narrativ, där BT blir en nära kompanjon och vapendragare som verkligen uttrycker en känsla av att vara ”larger than life”. Något som denna spellåt även tar tillvara på, utöver att samtidigt bjuda på en indragande atmosfär i inledningen och en mycket mäktig känsla överlag.

BT-7274 (Stephen Barton)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (285)

HQ