Svenska
Blog

Spelmusikfredag (332)

Då var det fredag igen, och för första gången på flera veckor känns det återigen betydelsefullt med både fredagen och helgen igen, i och med att semester är slut och jag gått tillbaks till jobbet under veckan. Förvisso endast två dagar, men jag tyckte att det fungerade riktigt bra faktiskt med tanke på den omställning som sker och jag som fortfarande knappt har anpassat mig till.

Men nog om det, för nu är det dags för att lyssna på lite ljuvlig spelmusik, och denna vecka blir det något av en nostalgifest för mig åtminstone. Lego-produkten fyllde nämligen hela 90 år i onsdags, samma dag som Bionicle-communityt firade det sedan några år gamla 810NICLE-dagen. Exakt hur detta uppstod är jag än idag osäker på, men med tanke på hur stor roll som Lego och framförallt Bionicle spelade på min barndom så känns det självklart för min del att lyfta detta på något sätt.

Just på temat spelmusik, så finns det ju ett antal Bionicle-spel, främst till Gameboy Advance, men för nästan 20 år sedan nu släpptes det första konsol- och PC-spelet som jag verkligen uppskattade vid tidpunkten. Även idag, nästan 20 år senare, kan det hända att jag tänker tillbaka på det spelet, och däribland dess musik, som om än inte är en odödlig klassiker, fyller musiken definitivt dess tänkta funktion i spelet. Dessutom måste jag ändå säga att det bjuds på hyfsad och lite mysig (eller nostalgisk kanske) känsla, och detta känner jag definitivt i "Tahu - Exploration". Spelets första nivå och tillika första spellåt efter huvudtemat som jag lyft för länge sedan, som direkt sätter tonen för det karga, förrädiska och vulkaniska landskapet. Stämningen känns ändå påtaglig i musiken, och samtidigt finns det en viss känsla av mystik i utforskandet av det eldiga Ta-Wahi.

Tahu - Exploration (Paul Arnold & Andrew Barnabas)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (332)

HQ