Svenska
Blog
Snabba tankar kring Super Mario Odyssey

Snabba tankar kring Super Mario Odyssey

Skrivet av jimbuktu den 28 oktober 2017 kl 22:56

Har inte spelat så mycket ännu. Generellt sett tycker jag det är ett riktigt mysigt spel, bra design, bra kontroll och en nypa innovation. Men tyvärr tycker jag spelet har en del tråkiga sidor, vilket drar ner betyget väldigt mycket. Jag tänkte inte göra någon recension eller så utan bara peka ut ett par saker som jag tycker man gjort en rejäl miss på:

1. Jag vill inte bli tvingad till att använda motion control. Varför måste jag vifta på kontrollen när jag ska göra en "spin throw"? Det är ju jättebesvärligt att vifta när jag kör med pro-kontrollen eller i bärbart läge med joycons på sidorna. Visst fungerar det smidigt när man kör med joycons loss från enheten men inte annars. Lägg in funktionen på "X" till exempel, finns ingen anledning att ha dubbla knappar med samma funktion. Big misstake!

2. Världen känns tyvärr rätt så tom.

3. Saknar den där riktiga "Super Mario-känslan". Vad har T-rex med Mario att göra? Det känns surrealistiskt med vanliga människor i ett Super Mario-spel.

Jag anser nog att den är en 8/10 och en av det sämsta Super Mario-spelen. Jag tycker däremot inte det är ett dåligt spel. Kanske växer spelet på mig ju längre jag kommer.

Vad tycker ni om spelet, det bästa i serien eller ett rent bottennapp?

HQ