Svenska
Blog

Uncharted:The Lost Legacy - minirecension

Skrivet av Jimf3lt den 1 oktober 2017 kl 13:59

Jag har lyckats klämma in en del speltimmar mellan allt universitetspluggande och vikariejobbande. Denna gång har det senaste Uncharted-spelet gått varmt i PS4:an. Så vad tycker jag?

Jag var lite skeptiskt till detta speläventyr innan jag fick det i min ägo. Uncharted, utan Nathan Drake? Ska det vara något att hänga i julgranen? Svaret blir ett rungande JA. Naughty Dog har ännu än gång motbevisat mina farhågor. Spelet är brutalt snyggt, fartfyllt och kul att spela likt föregående spel i serien.

Jag anser att Chloe Frazer är en riktigt underhållande karaktär, som jag är glad att de valt att fokusera på. Hon är charmig, cool och lite mer nyanserad än Nathan Drake. Men däremot är jag inte lika förtjust i sidekicken Nadine Ross... Den förredetta skurken från Uncharted 4. Hon är rätt stiff.

Och ni som kanske hoppas på banbrytande skillnader i jämförelse med tidigare delar i serien, kan måhända bli besvikna. Det är ett Uncharted-lir som vanligt. På gott och ont. Vissa sekvenser i spelet blir kanske lite för upprepande ifall man drar paralleller med tidigare spel. Men jag gillar det ändå!

8/10

Uncharted:The Lost Legacy - minirecension

HQ

Resident Evil 7 - minirecension

Skrivet av Jimf3lt den 12 september 2017 kl 16:07

Har nu spelat färdigt det senaste spelet i Resident Evil-serien. En spelserie som verkligen dalat kvalitetsmässigt i och med spel nr 5 och 6...Särskilt det sjätte spelet var bedrövligt. Men är del 7 något att hänga i julgranen?

Det raka svaret är ja! Trots att utvecklarna lämnat ett tredjepersons-perspektiv till att köra firstperson. Jag anser i alla fall att det funkar riktigt bra, och spelet är ruggigt på sina ställen. Inlevelsefulla och otäcka miljöer, gött soundtrack, och skrämmande karaktärer. Huvudpersonen är riktigt stel dock... Samt så går spelet från ruggigt snyggt till riktigt ful på sina ställen. Men är nu förhoppningsfull för seriens fortsättning.

Testad version: PS4

3 av 5

Resident Evil 7 - minirecension

HQ
Creation Club haveriet.

Creation Club haveriet.

Skrivet av Jimf3lt den 1 september 2017 kl 16:19

För några dagar sedan lanserade Bethesda sin nya tjänst "Creation Club" till Fallout 4. Det går lugnt att säga att klubben har haft en bedrövlig start...

Under deras E3 konferens blev jag smått förhoppningsfull inför detta. Nytt content till Fallout, "mini-DLCs", som skulle vara något som ökade omspelsvärdet. Många minns säkert den bedrövliga lanseringen av betalmoddar på steam, som försvann snabbt efter all negativ feedback. Men det skulle ju inte alls vara som det, lovordade Bethesda.

Resultatet är svindyra "dlcs", många är exakta kopior av moddar som redan finns gratis. 5 $ för ETT vapen t.ex. Samt skins till pipboy och powerarmor... Detta är inget annat än usla försök till mikrotransaktioner. Plus att alla fallout 4 ägare, tvingas ge utrymme för materialet på sina hårddiskar... Men man måste hosta upp massa kosing för att ta del av kalaset.

Fy Fan.

-Vad tycker ni om Creation Club?

Horizon Zero Dawn - mini recension

Skrivet av Jimf3lt den 23 juli 2017 kl 16:44

De senaste veckorna har Horizon Zero Dawn gått varmt hemma i PS4:an. Har försökt klämma in några speltimmar här och där. Men vad tycker jag om spelet i fråga?....

För det första, det är ett sinnessjukt vackert, stämningsfullt och inbjudande spel. Spelvärlden är ljuvlig att utforska, för det mesta. Huvudkaraktären Aloy, är också en cool och välskriven ung dam. Spelets soundtrack är väldigt vackert och är en riktig stämningshöjare. I spelet finns det mängder av coola robotdjur, och det infinner sig en varm känsla i kroppen när man fäller sin första robotbjässe...

Men spelet blir tyvärr repetitivt väldigt fort, många fetchquests-aktiga ting, dödande av robotar (som oftast är underhållande), samt tråååkiga strider med människo-skurkar. Jag hade helst sett att dem slopat de mänskliga fienderna helt och hållet. För de är standard-trögos, ingen utmaning alls. Spelet ljuger också lite för en i de inledande timmarna med många vackra cut-scenes, men sedan är de vanliga konversationerna som förs med diverse individer, sjuuuukt stela och tråkiga. Orkade tillslut knappt lyssna på dem, och snabbtryckte bort dem en del... Vilket är synd egentligen eftersom spelvärlden är intressant, och välskriven. Speciellt när fokusen hamnar på Aloys letande efter sin bakgrund.

+
Grafiskt ljuvligt, trevligt soundtrack, Aloy, Spelvärlden.
-
Repetitivt, buggigt (gå igenom alla buskar t.ex. ??!), stela konversationer, för likt far cry/tomb raider

Slutbetyget hamnar till trots på en stabil 7/10

Horizon Zero Dawn - mini recension