Svenska
Blog
Left 4 Dead lever!

Left 4 Dead lever!

…eller det var åtminstone vad jag utbrast när jag för första gången kickade igång den efterlängtade andliga uppföljaren; Back 4 Blood, tidigare i veckan. För herrejösses vad känslan från Turtle Rocks gamla zombiepärla har vårdats väl och även fast det såklart är en helt ny serie så är det en snudd på nostalgisk upplevelse som jag går igenom när jag skjuter mig fram i det lilla lägenhetshuset som utgör den första banan. Allt känns liksom välbekant och nytt på samma gång i det att upplägget med att kämpa sig fram mellan säkerhetsrummen är helt identiskt som i Left 4 Dead samtidigt som den modernare tappningen och de nya special-zombiesarna ändå håller mig på tårna när jag steg för steg närmar mig slutet på banan och i längden, kanske även tryggheten.

Mitt största problem med Back 4 Blood är egentligen att jag efter någon timmes spelande saknar den riktigt inlevelsefulla överlevnadskänslan som alltid fanns närvarande i Left 4 Dead (ny serie, jag vet) och jag tror främst att det beror på att spelet i min mening är lite för generöst med vapen, ammunition och annat krimskrams som går att finna i nästintill vartannat rum. Sen gillar jag inte direkt upplägget med att samla på mig en massa pengar under resans gång och det bryter den kusliga känslan något att behöva handla puffror och förnödenheter från en liten låda. 

Men jag har än så länge bara skrapat lite på ytan och vad jag kan se så finns det ett enormt djup av olika spelstilar och hemligheter att utforska i Back 4 Blood. Jag ser fram emot att återigen dyka ner i monstrets öga för att än en gång göra upp med de odöda, som så många gånger förr… Vad tycker du om Back 4 Blood?

 

HQ