Svenska
Blog

Ett klockrent format för livestreams, Microsoft

Skrivet av Jonas den 12 mars 2021 kl 03:13

Jag har ju varit en ganska frän kritiker mot Inside Xbox-streamarna i min blogg. Inte så mycket för innehållet, utan för presentationen som påminner om skräniga MTV-produktioner från tidigt 2000-tal. Det blir för hetsigt och samtidigt substanslöst, och måhända lite för amerikanskt (den som känner mig vet att det inte är något jag säger ofta).

Men under gårdagskvällen var det andra bullar. Då skulle Microsoft och Bethesda i en livestream snacka om uppköpet som blev klart i veckan, och i en halvmåne med corona-säkert avstånd satt bland annat Xbox-bossen Phil Spencer, Bethesdas PR-chef Peter Hines och den legendariska Todd Howard (director för bland annat Fallout 3 och The Elder Scrolls V: Skyrim). Det var ingen påfrestande musik, inget hets, inget skrik men desto mer innehåll i form av prat och relevanta gäster.

Folk fick komma till tals och bjöd på massor av intressanta anekdoter, och den dryga timmen de höll på bokstavligt talat flög iväg. Nu hoppas jag att Microsoft kan lära sig något av detta, för det här är ett format jag gärna ser att de fortsätter med. Där Nintendo har en egen identitet med sina Direct-streams, där en person ofta håller en långsam monolog och förklarar, har Microsoft och Sony kämpat med att skapa något underhållande. Microsoft har som sagt sitt lite för gapiga upplägg, medan Sony opersonligt bara matar på med video.

Ett samtal som detta gav så otroligt mycket mer både sett till information och intresse. Folk talade till punkt utan snabbt avbrytas av ännu en spektakulär kameravinkel, det var inte en massa segment som var tvungen att klämmas in på kort tid och de medverkande hade substans att komma med utanför ett snabbt rabblande av pressrelease-innehåll.

Så hatten av Microsoft. Snälla ta tillvara på detta upplägg även framledes.

Ett klockrent format för livestreams, Microsoft

Följde du själv Bethesda-diskussionen och vad tyckte du om formatet?

HQ