Svenska
Blog

Jag tror Sony samkör The Last of Us med TV-serien

Skrivet av Jonas den 12 april 2021 kl 03:07

Förra veckan kunde vi rapportera att självaste Jason Schreier från Bloomberg (spelvärldens mest kände murvel) påstod att Sony Bend (fram tills helt nyligen) och Naughty Dog filar på en remake av The Last of Us. Även inom Gamereactor-nätverket har vi hört liknande tendenser, men något som dock fallit bort lite är att vissa saker i spelet sägs ska vara annorlunda denna gång.

Så vad kan det vara? Min gissning är helt enkelt att Sony vill att spelet ska samstämma med den kommande TV-serien som ska ha premiär på HBO. Den ska ju i huvudsak bygga på del ett, men med vissa friheter. Men både spelet och TV-serien har ju skapats av Neil Druckmann. Genom att släppa spelet på nytt och anpassa det mer för att efterlikna TV-serien, blir det ju i allt väsentligt en utmärkt inkörsport som den som sett HBO-serien kan känna igen sig i.

Jag kan till och med tänka mig att det erbjuds möjlighet att spela igenom det med Bella Ramsey som Ellie och Pedro Pascal i rollen som Joel, även om jag utgår från att originalskådespelarna också finns kvar. Och därmed har vi ett slags produkt som mig veterligt inte funnits förr. En remake av ett spel som samkörs med en filmatisering för att homogenisera två olika universum.

Den som ser TV-serien och vill uppleva spelet till sin nya Playstation 5 är annars hänvisad till den gamla Playstation 4-remastern. Det gör att jag ändå tycker en remake känns väldigt logisk, även om jag läste i kommentarsfältet till både nyheten och Petters blogg att många hellre hoppats på att Naughty Dog och Sony skulle lägga resurserna på annat.

Jag tror Sony samkör The Last of Us med TV-serien

Kanske får vi spela som denna version av Ellie och Joel i remaken av The Last of Us?

HQ