Svenska
Blog

Fler sansade event där folk får komma till tals tack

Skrivet av Jonas den 18 juni 2021 kl 01:57

Vid flera tillfällen har jag kritiserat Microsofts egna event som ofta känns skrikiga, opersonliga och lite för amerikanska på det där forcerade sättet. Men när Bethesda-uppköpet var klart i mars, lät de satsa på ett helt annat upplägg med vuxna människor som samtalade och utbytte faktiska erfarenheter.

Det var något jag och många andra hyllade, och under kvällen tyckte jag mig ändå ana att Microsoft lyssnat. Då var det som bekant nämligen dags för Xbox Games Showcase: Extended, där flera utvecklare berättade om sina kommande spel. Med ens blev även sådant jag inte bryr mig om intressant och jag satt trollbundet och lyssnade på när utvecklaren I-Illusions gick igenom snowboardspelet Shredders - en titel jag här och nu vågar påstå att jag aldrig kommer spela en enda sekund.

Jag gillade verkligen E3 och ser redan nu fram emot Gamescom, Tokyo Game Show och The Game Awards - men jag hoppas ändå att fler utgivare gör på samma sätt framledes. Allt behöver inte vara snabba trailers och mycket yta. Ge utvecklare gott om tid att förklara vad som är på gång istället och man får en betydligt bättre förståelse av vad de vill uppnå än vad tio trailers med snabba klipp skulle lyckats åstadkomma sammanlagt.

Fler sansade event där folk får komma till tals tack

En av de saker som utannonserades igår var att Norden fräschas till i Microsoft Flight Simulator. Otippat. Och kul.

HQ