Svenska
Blog

Ja, Microsoft borde göra en kart-racer

Skrivet av Jonas den 15 augusti 2022 kl 03:31

Det dräller av cross-overs i spelvärlden idag. Den som startar Fall Guys kan just nu lira som Sonic the Hedgehog, i Fortnite hälsar Dragon Ball-gänget på i veckan, Dead by Daylight har inkluderat ganska precis allt som har rysaranknytning och MultiVersus är ju en enda stor cross-over i sig.

Det här är något som jag oftast ställer mig väldigt positiv till och verkligen gillar. Jag gillar även Smash Bros-serien, gästspelen från utomstående Nintendo-karaktärer (och omgivningar) i Mario Kart 8 Deluxe och jag var även ett stort fan av PS Vita-versionen av Playstation All-Stars Battle Royale.

Microsoft har däremot ganska lite av det här att erbjuda. Visst, det finns lite gästspel som en Reach-krigare i Gears 5 och ett Battletoads-skepp i Sea of Thieves, men det är inte samma sak som ett dedikerat spel.

Redan för sju år sedan skrev jag en blogg som hette Var är Microsofts karts?, vilket det fanns fog för att fråga. Men då hade de som bekant inte köpt på sig alla nya studios ännu, och idag är förutsättningarna ännu bättre. Det kom jag att tänka påunder helgen då erkända insidern Klobrille skrev ett inlägg på Resetera, där det bland annat stod:

"Xbox should create such experiences as well with all the iconic stuff they own. A polished Xbox Kart Racer is a guaranteed #1 Game Pass chart hit honestly."

Och... jamen jag tror att han har rätt. Microsoft idag har enormt mycket större stall av varumärken än tidigare, en förutsättning för att en maskoträcer ska vara intressant. Det kanske allra viktigaste är dock att de snart sannolikt äger studion Beenox. De utvecklade Crash Team Racing Nitro-Fueled, vilket är det enda kartspelet någonsin jag tycker på allvar står sig mot Mario Kart.

Det betyder att Xbox-teamet har bland den bästa kart-kompetensen man kan få tag på i spelbranschen som skulle kunna göra spelet ifråga. Sedan är det bara att börja spekulera över vilka spelserier som skulle förvandlas till banor och vilka karaktärer som skulle få vara med som förare.

Att det skulle finnas en bana baserad på Sea of Thieves där man kör över stränder, på fartyg, genom outposts, i grottor och under vatten tar jag för givet. Likaså att en bana utspelas på Halo-ringen samt en bygger på Forza Horizon: Hot Wheels. Rimligen blir det även en Banjo-Kazooie-bana (en duo som är självskriven även som förare), en Elder Scrolls-bana, en Doom-bana, en Crash Bandicoot-bana, en Warcraft-bana och en Minecraft-bana. Samt många fler.

Bland förarna skulle det trängas karaktärer som Fallout-maskoten, Conker, Battletoads, Cortana, Master Chief, Overwatch-Tracer, Marcus Fenix, Crash Bandicoot, Spyro the Dragon, Senua, Kameo, Razputin "Raz" Aquato, Starcraft Ghost-Nova, Ori, Joanna Dark, Captain John Price och återigen många fler.

När Nintendo sölar med Mario Kart 9, crossovers är populärare än någonsin och Xbox har ett enormt stall av spelserier att hämta innehåll ut samt en utvecklare som vet hur man gör bra gameplay i genren - så tycker jag detta är ett projekt som bör dras igång så snart Activision Blizzard blivit en del av Microsoft.

Ja, Microsoft borde göra en kart-racer

Microsoft äger sannolikt snart den enda utvecklaren som på allvar förmår utmana Nintendo i kart-gameplay. Självklart bör det resultera i ett Xbox Kart Racers.

HQ