Svenska
Blog
Shadow Man Remastered är ute!

Shadow Man Remastered är ute!

Skrivet av Kaiser den 16 april 2021 kl 18:41

Tycker du om 3D spel från 90-talet? Är du ett fan av Metroidvania/Ocarina of Time liknande spel blandat med mörka teman om helvetet och demoner? Då är Shadow Man Remastered för dig! Shadow Man släpptes ursprungligen 1999 och introducerade ett galet stort mörkt spelvärld där man lätt kunde gå vilse i. Det var så stort och vilseleddande att i varje kopia av spelet så medföljde det en karta.

Man styr karaktären Michael LeRoi. Shadow Man är Michael LeRois alter ego - den odöda vandraren mellan olika världar. Shadow Men från antiken var afrikanska krigare välsignade av gudarna med övernaturliga krafter för att skydda sina stammar som härstammade från det andliga världen som kallas The Deadside. Med tillkomsten av slaveriet bröts skuggornas härstamning och dem var nära att dö ut.

Kritiker hyllade PC, Dreamcast och Nintendo 64 versionen. Men kritiserade Playstation versionen pga hur galet dålig optimerad den var för Sonys konsol. Min första upplevelse med spelet var tyvärr Playstation versionen. Men jag spelade fortfarande genom det och älskade det som barn. Fram tills jag spelade Dreamcast versionen. Och vilken enorm galet skillnad det var. Det blev omöjligt för mig att gå tillbaka till PS versionen.

22 år senare. Är det äntligen dags för Shadow Man Remastered, som släpptes ut igår till Steam och GOG. Konsol versionerna kommer senare i år. Innan bloggen blir för lång, så vill jag bara verkligen rekomendera detta lite bortglömda pärla. Remaster versionen har inte bara förbättrad grafik. Utan även modernare kontroller och gameplay.

Jag vet att jag kommer ha en nostalgisk helg i fräschare tappning.

Har du kört Shadow Man när den ursprungligen kom ut? Och är du intresserad i remaster versionen?

HQ