Svenska
Blog
Mediokra Star Wars Visions

Mediokra Star Wars Visions

Skrivet av Legacy den 22 oktober 2021 kl 10:10

Jag hade noll förväntningar och ändå blir jag besviken - som det mångt och mycket alltid är med Star Wars nu för tiden (där Mandalorian är undantaget). Det fanns ändå tre avsnitt som fick tiden att flyta på snabbare än normalt.

Avsnitt 1, "The Duel" - även om jag får en besk eftersmak i munnen av anime som använder sig av märkbar 3D så var det här en häftig liten story med en klassisk ensam ronin som besegrar sina motståndare på ett klassiskt japansk manér. Trots att det var det sämsta avsnittet av de tre jag tyckte om så satte det standarden för kommande avsnitt, som för det mesta skulle visa sig vara rent SKRÄP.

Avsnitt 5, "The Ninth Jedi" - Även om jag inte riktigt köpte att det finns Jedis som kallar sig Jedi utan att aldrig ha sett en ljussabel och att det finns en svärdsmith som gör svärden åt alla, så bortsåg jag från det. Jag blev då belönad med en häftig kort historia med ett par oförutsedda twister.

Avsnitt 7, "The Elder" - Helt klart seriens höjdpunkt som kändes mest lik prequel-trilogin i det att den utspelar sig under Jedi-riddarnas sista storhetstid. En mäster och en Padawan som patrullerar den yttre rymden till de känner en mörk närvaro. Enkelt, snyggt animerat och den näst bästa duellen i Star Wars som helthet, tätt följd av Obi-wans sista duell mot Darth Maul i Rebels.

HQ