Svenska
Blog
Daniel Ricciardo och framtiden med McLaren

Daniel Ricciardo och framtiden med McLaren

De flesta av oss älskar Daniel Ricciardo med hela vårt hjärta. Den spralliga, glada och ständigt överdådigt charmerande australienaren som sätter guldkant på varje intervju han medverkar i. Men vi kan inte heller blunda för hur hans karriär tagit en rejäl smäll sedan han bestämde sig för att lämna Red Bull under 2018. Visst, Renault hade under hans två säsonger med dom under 2019 och 2020 verkligen inget paket som kunde tävla med mycket annat än bakre delen av mittflätet. Men resultaten har till synes fortsatt skina i sin frånvaro även nu under hans snart två säsonger med McLaren.

Absolut där var ett podium, en förstaplats till och med under förra säsongen med stallet. En lopp han ledde med självsäkerhet och fantastiskt tempo. Det var Daniel Ricciardo så som vi minns honom från glansdagarna i Red Bull. Ja minus lite pinsamma konfrontationer med Max Verstappen. Herregud grabben har ju trots allt trettiotvå podium till sitt namn så visst tusan vet vi att han har krut i sig. Men detta till trots kan vi inte samtidigt förneka att något har saknats under hans tid i McLaren och denna gång går det inte rikitgt heller att beskylla bilen som under Renault-tiden. 

Gång på gång har vi sett honom bli förbikörd, ja rent av utklassad av stallkompisen Lando Norris och detta trots Daniel Ricciardo inom rimlighetens gränser borde vara på toppen av sin förmåga. Snabbare, vassare och hungrigare än någonsin. Men av någon outgrundlig anledning skiner resultaten med sin frånvaro och efter besvikelsen i Barcelona förra helgen där Lando trots sjukdom åstadkom en betydligt bättre placering än Ricciardo så har det blivit tydligt att framtiden för vår älskade honungsgrävling med McLaren ser allt tvivelaktligare ut.

Till och med Zak Brown, mannen som återkommande faktiskt försvarat Ricciardo och gett honom tid att bli varm i sätet nu gått ut och nämnt att han inte möter deras förväntningar. Och om nu McLaren skall ha en chans att tävla med Mercedes och Alpine om en tredje eller fjärdeplats i mästerskapet så behöver också både Ricciardo och Norris leverera varje helg. Speciellt då de faktiskt sett ut att fått ordning på sin bil efter de prövande inledande loppen av säsongen. Nej jag tror framtiden för vår älskade australienare ser allt mörkare och komplicerad ut. I varje fall som en del av ett av de främre stallen. 

Vad är era åsikter, kommer Ricciardo finnas kvar med McLaren? Kommer han ta en paus eller leta efter ett säte bland något av de andra stallen längre ned i hackordningen?

HQ