Svenska
Blog
De 10 läbbigaste ögonblicken i Resident Evil (2)

De 10 läbbigaste ögonblicken i Resident Evil (2)

Igår fick jag den eminenta idéen att lista min favoritspelserie Resident Evil:s 10 läbbigaste ögonblick. Jag kommer därför släppa några åt taget här på bloggen och som jag skrev i den första delen så kommer jag inte räkna med varken RE 7 och RE Village eftersom jag inte spelat dom än på grund av att jag är en megafegis och anti förstapersonsvy. Men tack och lov har spelserien otroligt många spel att välja på och om det är något som inte fattas i dom så är det bajs i byxanmoment. Här kommer del två.

2. Motorsågsmannen Dr. Salvador (Resident Evil 4)

Tänker börja med att säga att filmen Motorsågsmassakern är en av de absolut värsta filmerna för Majsans tarmrörelser än idag, trots att det är över 44 år sedan den kom ut. Lägg sedan till en förbannad jutesäck så är denna fiende som gjord för att ge mig ränneskit och en vilopuls som gränsar till hjärtinfarkt. Jag vet inte vad det är med jutesäckar, men de skrämmer skiten ur mig. Kanske är det för att man inte ser vad som finns under, vad den döljer?

När jultomten håller i en på julafton fylld med klappar är den ju inte det minsta läskig, men dra den över huvudet på tomtefan så kan jag lova dig att inte ens de mest ha-galna bortskämda ungarna kommer gå fram och fråga efter sin klapp även om de vet att det skulle finnas en Playstation 5 inslagen i finfint julpapper. När jag då traskade runt i den lilla spanska staden El Pueblo och försökte freda mig emot bybor som helst ville slänga mig i deras Paella medans de skrek ”Te voy hacer picadillo!” vilket tydligen betyder så kärleksfullt att de vill göra köttfärs av mig så sökte jag skydd i ett litet pittoreskt hus.

Tydligen bygger de inte hus i Spanien så som de gör i Sverige, antagligen är det siestan som är boven i dramat eller dåligt virke, för hur som helst gjorde byborna enkelt kaffeved av mitt gömställe beväpnade som de var med slöa yxor, liar och knivar. Säg den svennebananvilla som kan skivas som varmt smör med en morakniv? Och det var i denna stund när förbannade bybor började strömma in genom dörren som jag hörde ljudet av någon som varvade en motorsåg.

Bara det illavarslande ljudet fick mig att svälja en extra gång och fundera starkt på att bara kasta in handduken och stänga av. Sen kom han, med tomtesäcken på huvudet och motorsågen i högsta hugg och Majsan gjorde det hon gör bäst, jag sprang. Jag sprang och skrek som en hysterisk femåring alldeles för ljust och högt så antagligen bara hundar kunde höra mig. Men tyvärr fanns det inte så många ställen att springa till, jag var fångad i ett hus med trånga ytor och en satans trappa med en kille som tittade på mig så som jag tittar på en köttbit på grillen och han var redo att dela mig på mitten.

Mitt första möte med honom varade ungefär lika länge som mitt skrik innan min TV-ruta blev röd av blod och jag möttes av orden att jag dött, som om inte blodet och slaktavfallet efter Leon var tydligt nog, Capcom stavade det för mig. Tack, eller nått, jag kunde ju missat det. Jag vet inte hur många gånger jag försökte innan jag sänkte honom, men det var många. Jag funkar liksom inte bra i stress och här blev det bara kaos. Än idag hatar jag denna fiende mer än allt annat och han har på något sett blivit min personliga Nemesis. Och jag kan ju säga att jag blev allt annat än glad när jag fem år senare besökte Kijuju i Västra Afrika, denna gång iklädd rollen som Chris Redfield i Resident Evil 5 och jag hörde ljudet av den förbannade motorsågen som fick håren på mina armar att stå rakt ut.

Som tur för mig hade jag moraliskt stöd av en omoralisk man som var min player två och som jag kunde skicka ut som kanonmat till de jutesäckshuvade leatherfacekopiorna medans jag själv sprang och plockade ammunition och letade efter blå medaljonger. Eller med andra ord såg till att inte bli dödad. Min kollega Ingela på jobbet brukar alltid säga till mig att ”Det är så skönt att stå och se på när andra jobbar”, och precis samma tänkte jag när jag såg mitt ex om och om igen bli skivad som nallekorv på Hemköp av motorsågsmannen. Vad ska man annars ha stora starka karlar till om jag får fråga?

Detta var nummer två på min lista och ni får hålla er till tåls på fortsättningen en liten stund till.

Vilket var ditt läskigaste minne?

HQ