Svenska
Blog
Jag vill se paddlar på kontrollerna som standard nästa generation

Jag vill se paddlar på kontrollerna som standard nästa generation

Det känns som det blir mer och mer populärt med Scuf controllers och framförallt Xbox Elite har verkligen gjort succé, trots priset. Folk sa att det aldrig skulle bli en hit pga just priset men det verkar som att det lönade sig att göra en riktigt bra kvalitétsprodukt. Recensionerna hyllar den och alla som testar den tycks aldrig vilja spela med en vanlig kontroller igen.

Inför nästa generation tycker jag dock att paddlar på baksidan borde bli standard, även på originalkontrollerna. Det kostar säkerligen inte så hemskt mycket extra att implementera (steamkontrollen kostar runt 550 kr och har det) och det känns som den sista länken till att fullborda kontrollerna. Jag tror att Sony och Microsoft kollar in vad den andre gör på detta område. Skippar den ena tror jag faktiskt att det finns en chans för den andre att snappa upp en hel del onlinegamers till nästa generation, då dem spelarna som vill ha samma förutsättningar som de med en elite/scuf kontroller, slipper slänga ut en stor summa pengar.

Risken finns att Microsoft vill behålla grejen med att kunna kränga dessa dyra elite kontroller och därför inte vill ge de vanliga kontrollerna paddlar. Det kommer givetvis fortsätta vara på det viset denna generation ut men som sagt, till nästa kan, och hoppas jag, att någon eller båda tar steget. Det skulle nästan vara en dealbreaker för mig om endast den ena av dem gör det och kanske är det många som kommer känna så. Elitekontrollerna kan finnas i form av att de är väldigt moddbara med olika spakar, bättre byggkvalitét etc. Kanske inte blir lika åtråvärda men kanske säljer man fler konsoler istället och blir förstavalet bland shooterfans.

Den som lever får se. Jag hoppas iallafall det blir standard.

HQ