Svenska
Blog

Guldkund hos Webhallen

Inatt bestämde jag mig för o slå näven i bordet! Slå till! Öppna plånboken! Slå sönder spargrisen som ungarna säger. Dags att köpa Uncharted 4. Verkligen dags, för jag har inte trehundra andra spel som jag redan behöver spela - oh nej... verkligen inte(jo det har jag). Men fattade ändå mod och klickade på lägg i varukorgen - jag behöver Uncharted 4 i mitt liv och Drake behöver mig i sitt(nåja).

Allt var frid och fröjd.. skulle klicka på nästa när Webhallen försöker präckla på mig mer prylar. Givetvis var jag även här stark och modig och klickade på gå till kassa... nej jag var svag.. och trillade dit som så många gånger förr. Ohh en Star Wars tröja för under 100:- okej då.. Men oj se här... Innan jag visste ordet av det hade jag handlat för mer än jag tänkt. Nåja, vad vore en bal på slottet och hela den biten. Nya tröjor är alltid välkommet.

Nog om det dock! För när jag väl betalat spektaklet skedde det som drev mig till att skriva det här blogginlägget.. Det magiska har skett, tärningen är kastad, tiden är inne, det står skrivet i stjärnorna, hela faderullan. Jag är numera guldkund hos Webhallen. Japp ni läste rätt! GULDKUND. Innebär givetvis undebara förmåner som 9:- frakt istället för 19:- som en ynka silverkund har. Ännu bättre medlemspriser, speedpacking, VIP status. Känner mig som kung över en helt ny värld. Vilken fantastisk känsla.

Plötsligt förstår jag en liten gnutta hur Brännan känner sig, som dessutom innehar två(!!) guldstatusar! Bördan är enorm, man känner pressen på sina axlar. Men jag känner att jag är redo. Redo att axla rollen som guldkund. Jag skall göra mitt yttersta!

Guldkund hos Webhallen

HQ

Burger King

Så hände det. Den lilla hålan Hässleholm fick ett Burger King tillslut. Nu har Mcdonalds fått konkurrens. Jag var där precis för att prova. Var egentligen inte superhungrig men polaren, vi kallar honom berget, lockade med bilder på sin double stakehouse burger. "Synd du inte hängde med" var ett återkommande inslag. Så jag gjorde slag i saken och körde raskt dit. Köpte en dubbel cheeseburger och lite lökringar. Mycket imponerad av köttkvalité som Pettah tjatat om. Mycket bättre än Max slasket. Lökringarna hade varit gudomliga om det varit så att de faktiskt var varma. Bor riktigt nära BK och ingen chans att de hann svalna på vägen hem. Men vad trodde jag egentligen! Köpa lökringar 30 min innan stängning är självmord.

Jag har ju för bövelen jobbat på Mcdonalds själv i mina yngre dagar. Orutinerat, korkat och oerhört ansvarslöst! Skamset åt jag ändå upp dem. Om de varit varma hade de varit gudomliga muttrade jag närmast religiöst.


Nästa gång ska jag ge mig på en dubbel stakehouse, så det så. Ska bli spännande att pröva Bk och Mcdonalds parallellt. Berget var kort och koncist i sin kritik. -"gott med köjd, pommesen var suggiga och mjöliga".

Slut på meddelandet!

HQ

Europa Universalis IV - Glorious Byzantium

Goddagens! Har efter ändlösa timmar äntligen spelat färdigt ett av mina många ironman mode kampanjer i Europa Universalis IV. Mitt mål med denna spelsessionen var den oerhört prestigefyllda uppgiften som är att återställa det Byzantiska riket. Ingen lätt uppgift..

Vi var hårt pressade av det framryckande Osmanska riket men vi slog tillbaka Turkarna och återtog våra värdefulla städer. Vi slutade dock inte där och efter ändlösa krig mot Ryssland, lömska frierier och slug diplomati lyckades vårt rike bli stort och oerhört mäktigt.

Jag är nöjd. Jag älskar spelet fortfarande efter ungefär 425 timmars spelande. Jag ser oerhört mycket fram emot den nya expansionen the art of war, som ska förändra lite saker som man stört sig på samt göra vissa saker smidigare, utan att förstöra djupet i spelet.

Har du inte spelat det ännu och gillar strategi, historia, så rekommenderar jag dig o testa det. Tror tillochmed att det är billigare på steam at this exact moment.


Ber om ursäkt för så liten bild, måste skaffa ett bättre verktyg för o fixa bilder alltså. Fixade Gimp i all hast, men blev sådär, haha! Tips mottages gärna.

Europa Universalis IV - Glorious Byzantium

Bilden ovan är före(den lilla rödarosa pricken under Ottomans). Bilden nedanför är efter

Pippi med sina långstrumpor

Skrivet av metallxaim den 29 september 2014 kl 20:24

OBS! Följande blogg innehåller satir, skämt, allvarlig "rant" och kanske en och annan felstavning, Läs på eget bevåg

Ojoj sån masshysteri kring Pippi långstrump! Tänk vad hemskt! Våra barn kommer att lära sig att säga N***r alldeles för sent nu när SVT klippt och klistrat i plötsligt alla svenskars favorit(som ingen egentligen bryr sig om) Pippi fucking långstrump. Först var det kinapåsen som ändrades.. Sedan kom den heliga graalen "Kalle ankas jul". Programmet som alla över tio ändå är så oerhört trött på, men som är heligt för många. Vad kommer härnäst? Kalles kaviar försvinner? Köttbullen bannlyses på julen? Anarki säger jag! Anarki står runt dörren!

Nej, självklart inte. På samma vis som Delicatobollens, Chokladbollens, 95%smörblandatmedsockerbollens, kalla den vad ni vill namn förändrades så rensas gamla verk och slipas för att passa in idag. Själva verket är inte förändrat något nämnvärt.. Samma jävla tradiga Kalle ankas jul, samma sledna Pippi, samma goda kinapuffar. På samma vis som historiaböcker ändras, ord försvinner och nya uppstår. Förändring gott folk, förändring. Och nog gillar vi väl våra smartphones, snabbt bredband.

Men för all del, känner du att det är viktigt för dig så roffa fram det där vhs fodralet med Pippi, plugga in den gamla vhs apparaten, ja du vet den du slängde för många år sedan.. Ja nej där föll det ju på sin egen spets.. behöver jag säga mer?

Kan redan nu höra hur folk kommer muttra "svensk tradition","Har alltid varit så.." och "det var minsann bättre förr". Om N-ordet är så oerhört viktigt för dig att använda var dag. Visst, gå tillbaka till förr då, innan internet fanns, inga smartphones, en tid då vi här i Sverige mätte folks kranier för att kunna kategorisera människor. Frågan man måste ställa sig är: Är N-ordet värt det kampen?

Jag tycker då inte det.

Ursäkta "the rant" men jag var tvungen o skriva av mig. Förutom det så har jag i helgen införskaffat mig en ny skärm och ett nytt grafikkort "Asus Geforce GTX 770". Jag är supernöjd. Ha en trevlig fortsatt måndag!