Svenska
Blog

Gräddan av Transformers: #1 Masterpiece Megatron

Skrivet av Mikael den 6 juni 2019 kl 10:26

I över femton år har Hasbro och Takara släppt sanslöst detaljerade versioner av de mest klassiska Transformers-karaktärerna. Masterpiece Transformers är förstås fullt förvandlingsbara trots att de är så detaljerade och poserbara, vilket också innebär att de kostar därefter. Riktpriset på de mindre bilarna ligger på runt 800 kronor medan de större numera har tangerat tvåtusenkronorsgränsen. Och nej, det här är inte de leksakerna du hade när du var liten. Låt mig presentera de fem absolut bästa av de bästa.

Gräddan av Transformers: #1 Masterpiece Megatron

Det hade ju varit lämpligt om Optimus var den absolut bästa Transformern, men icke, och jag tror inte att den kommande versionen ändrar på det. Megatron utklassar honom med råge i sin ultimata version och blir därmed också den allra bästa Transformern någonsin. Han har allt: han är extremt poserbar samtidigt som det är en rejäl och tung figur. Förvandlingen är sjukt, fullständigt vansinnigt komplicerad men ändå logisk och följsam. I robotform är han perfekt proportionerad och matchar sin gestaltning från tv-serien, och ändå blir han en fullt trovärdig (om än lite grov) Walther P-38-pistol. Det sistnämnda är väl det återkommande problemet med Megatron: leksakspistoler är vanskliga överlag och särskilt om de är realistiska. Därför säljs han oftast med en stor orange plugg. Sen är han också sanslöst dyr, och kostade mer än vad jag egentligen vill kännas vid. Men vill du ha det absolut bästa så vet du vad du ska leta efter.

Det var de fem bästa Masterpiece Transformers, som alltså är utformade och prissatta som samlarobjekt. Om intresse finns kanske jag sätter ihop en lista över de bästa Transformers bland de ordinarie leksakerna också.

HQ