Svenska
Blog
Cities Skylines är bra !

Cities Skylines är bra !

Skrivet av mongwai den 1 april 2015 kl 21:39

Köpte spelet igår och har inte hunnit spelat genom spelet så jätte långt men hittils så är jag imponerad och nöjd över köpet på steam.
Runt 270 kr köpte jag för spelet och jag hade inte kollat på några klipp alls mer än 2 minuter kanske. Det tog mig inte lång tid att börja känna det suget som man får när man vill bara ha ett spel och bygga städer, fixa vägar och sen att ta hand om sin stad.
Jag gillade Tropico 3 men spelet kändes ganska ofärdigt, något fattades och man ville bara ha mer. Spelet är okej men ändå så fanns det irriterande saker som kunde få ens spel att sluta tvärt.

På tal om Cities Skylines så tog det mig 3 gånger att starta om första kartan innan jag förstod hur el och vatten fungerade. Då jag spenderade onödigt mycket pengar på sånt som gjorde att min byhåla skulle gå back efter bara 2 dagar. Lyckades också pumpa in bajsvatten i dricksvattnet, då jag inte kollade vart flodens strömriktning gick. Alla blev sjuka.
När jag väl fick kläm på de förbannade vattentornen och elen så kändes spelet flytande, fräscht, snyggt och jag är helt nöjd med mitt köp. Du kan påverka mycket med din stad såsom att döpa gator, göra parker, bygga industrier eller småföretag till dina invånare.

Det som förvånade mig mest i spelet som jag inte var beredd på, så var det husbyggandet. Jag var helt inställd på att man skulle få 3-4 val utav ett hus och senare klicka ut det på kartan och simsalabim så har 40 hus som ser likadana ut som alla tegelhus i London.
Nej, du drar istället ut ett område som du har markerat ut i enstaka rutor och antalet rutor spelar också roll för den design på huset kommer att bli. Det gör att staden känns mer verkligare.

Nu vill jag egentligen spela men jag har just nu hälsat på mina föräldrar över påsken. Så jag får spela någon gång nästa vecka.
För mig är spelet riktigt kul.

Vad tycker du om spelet?

HQ