Svenska
Blog
Sekiro ,Dark Souls eller Bloodborne

Sekiro ,Dark Souls eller Bloodborne

Skrivet av mrxbox den 25 maj 2019 kl 19:39

From Softwares senaste släpp Sekiro har knäckt mig, fått mig att jubla i glädje för sedan åter igen knäcka mig.
Men vad föredrar jag egentligen bland deras stortitlar mest ?

Alla har sin charm och Sekiro är väl den titel som mest avviker och går mer åt sitt eget håll.
Att inte ha möjlighet att farma upp sin attack styrka,healtbar ect utan gå till varje boss med nästan samma förutsättningar som alla andra spelare är mer lika för alla. Någon mer attack typ man låst upp än nån annan spelare men som sällan är avgörande för ett lyckat resultat. Oftast..

Här handlar det om timing med blockera, man måste inte jobba ner bossens healtbar (går ju givetvis vinna så med) utan bygga upp stapeln för lyckade blockeringar för sedan utföra ett deathblow.
Detta är en annan femma än DS och Bloodbornes strategi för besegra bossar.

Låter enkelt ? Nja...en block miss och stapeln backar tillbaka och processen kan bli lång. Oftast är man död på 2slag av de senare bossarna med.
Nyckeln är att memorera varenda attack bossen gör, och med perfekt timing deflect (blockera) bossens slag.

Så min strategi i DS och Bloodborne när jag inte orka va i överdrivet underläge va att farma och levla upp min styrka,liv och uthållighet överdrivet för kunna köra ninja gaiden spelstil och bara rusa in och kötta.

Båda speltyperna har givetvis en extremt belönande känsla av att överkomma svårslagna bossar och det är väl denna utmaning och belöning som är From Softwares signatur.

För säga nåt negativt om Sekiro så är speltiden mellan bossarna väldigt kort längre in i spelet man kommer. Du hinner knappt njuta mer än några minuter tills nästa överlägsna boss framträder, börja om och studera attack mönster och se texten "You died" 20ggr....40ggr....100ggr :?

Tröttsamt stundvis, extremt belönande när din träning ger utdelning :)

Svårt att placera dessa i nån turordning vilket spel som är bäst men tror min åsikt ser ut så här.
1.Bloodborne med 10/10.
2.DarkSouls på 9.5/10 och 3.Sekiro med betyg på 9/10.
Men inte klarat Sekiro än så kan dock ändras, men tror att betyget står fast. Alla topp spel med inte för stora avvikelser i sin spelstil.

Hur ser din rang ordning ut av dessa titlar ?

HQ