Svenska
Blog
Mäkis magiska tvål

Mäkis magiska tvål

För en tid sedan så skrev allas vår Mäki om en tvål han brukade köpa i staterna och hypeade denna tvål till den milda grad att jag helt enkelt var tvungen att testa. Det rör sig om Dr. Bronners Magic Soap och jag kan efter ett par veckors användning konstatera att den faktiskt är magisk. 

För att göra en lång historia kort så har jag i 6 års tid lidit av atopiska eksem på händerna som stundtals varit väldigt besvärliga och det har aldrig riktigt blivit bra. Kortison har tagit bort dessa temporärt men de återvänder alltid ganska fort och jag får köra en ny vända med kortisonsalva och detta har jag gjort nu i 6 år alltså. Inga svaga grejer heller, Dermovat som tydligen är en extra stark steroid och torkar ut huden något groteskt mycket. Ingen hållbar lösning men den enda som funnits tillgänglig. Jag har även testat otroligt många olika tvålar, parfymfria, ekologiska och fan vet allt men inget har gjort någon skillnad. Tills jag gav Dr. Bronner en chans och vilken skillnad. Jag har nu varit eksemfri i snart 3 veckor vilket är det längsta sedan eksemen uppstod för första gången. Kan knappt beskriva hur skönt det är och inte minst nu i pandemitider hur skönt det är att kunna sprita händerna utan att det svider likt huggormsgift på dolmetoppen. 

Jag trodde aldrig, aldrig, aldrig att jag skulle skriva en blogg om tvål. Men jag kände att jag var tvungen, kanske kan det hjälpa någon mer med jobbiga eksem. Jag kan förstås inte garantera att det fungerar dock då orsaken till eksem kan variera kraftigt. Men det är absolut värt att testa och om inte annat så doftar den ljuvligt av pepparmint vilket ju oftast är väldigt trevligt. Tvålen finns att köpa på flera olika ställen i sverige, bland annat på apoteken som oftast har flera olika varianter utöver pepparminten. 

 

HQ