Svenska
Blog
Oculus Rift

Oculus Rift

Skrivet av NingJare den 15 juni 2016 kl 18:19
This post is tagged as: Oculus Rift, Gaming, Spel, Spela tillsammans, Upplevelser, PC, Steam, VR, Multiplayer, Online

Igår fick jag äntligen hem min Oculus rift!

Jag hade höga förväntningar men trots detta har den visat sig vara bättre än vad jag hade kunnat hoppas på (jag har glasögon skall påpekas och det funkar riktigt bra utan problem). Detta beror dock helt och hållet på vad man spelar eller ser för video osv. Videos är lite sisådär tycker jag. Upplösningen är inte särskilt bra för det mesta. Men de spel jag testat som är från ground up till rift är helt fantastiska. Något så simpelt som Luckys Tale var helt fantastiskt. Kände mig som ett barn igen. En enkel sak som en fjäril fascinerade mig och tog en del av min tid. Kameran funkar riktigt bra och blir inte alls illamående eller får huvudvärk. Däremot så blir jag lite snurrig och illamående av att spela Adrift och Eve valkyrie under en längre stund.

BlazeRush är bland det roligaste jag spelat på länge. Det spelet finns till PS4 och på steam och kanske är svårt att tänka sig att VR skulle tillföra något överhuvudtaget. Jag är övertygad om att spelet är lika roligt oavsett men jisses vad häftigt det är i VR. Att kunna kolla närmare på all action och alla 3D effekter gör det hela fantastiskt kul och häftigt. Kan tänka mig att mina grannar undrar vad som händer för jag glömmer helt bort att jag sitter hemma och spelar ett spel. Världen runtom bara försvinner. Lite få spelare online dock men det är inte hela världen.

Jag ska leta upp lite mer skrämmande upplevelser och se hur det känns. Jag gissar att jag slänger av mig riften ganska snabbt då jag är alldeles för lätt skrämd numera! Men det är fortfarande kul.

Finns det fler här på GR som har Rift tro?? Lägg till MrKudden så kanske vi hittar nåt att spela tillsammans eller så kan vi rekommendera något kul? AltSpaceVR kanske?

Jag ser fram emot många roliga och häftiga upplevelser med min Rift i alla fall!

HQ
Ark Bifrost Xbox one

Ark Bifrost Xbox one

Skrivet av NingJare den 7 maj 2016 kl 15:22
This post is tagged as: ARK, ARK Survival Evolved, Dinosaurier, Multiplayer, Online, Spel, Spela tillsammans, Xbox one, Överlevnad

Hej!

Jag har startat en ny privat ark server och skulle vilja ha in lite fler medlemmar.
Vi är just nu ca 20 medlemmar på servern och ser ut att växa.
De flesta av oss har migrerat från en annan privat server som styrdes av admins som använde fusk och följde inte sina egna regler. Detta kommer inte hända på min server. Försöker styra den så demokratiskt som möjligt.

Servern är inställd som PvE med tribe wars aktiverat och runt den 16 maj kommer vi att byta till den nya kartan The Center.

Regler och annat kommer att finnas på våran Facebook grupp Ark Bifrost Server. Sök upp gruppen och begär ett medlemskap så släpper vi in er. Ni behöver lägga till gamertagen SWE Bifrost som vän och skriva er gamertag i gruppen så jag kan lägga till er för att ni ska komma in på servern.

Har ni frågor så ställ dom gärna nedan =)

HQ
Planet Coaster Alpha!!

Planet Coaster Alpha!!

Skrivet av NingJare den 22 mars 2016 kl 17:45
This post is tagged as: Spel, Planet Coaster, Rollercoasters, Theme park, Frontier, Nöjespark

Äntligen har Frontier släppt lös alpha versionen!! Väntat och läst i forumet i månader och äntligen fick jag spela det själv idag. Det flyter på som en dröm och det är sååååå snyggt! Dock så är det inte så bra optimerat ännu. Min dator blir ganska varm efter ett tag och den låter en hel del. Fick stänga av när jag hörde ett ljud jag aldrig hört förut haha. Men ska testa nu igen med windowed borderless inställning och på medium grafik. Synd då jag har en grymt bra dator men vill inte riskera för mycket då den var snuskigt dyr haha

Har tidigare stött på problem i spel där fullscreen krånglar men funkar fint i windowed borderless. Så hoppas på det.

Älskar modular building systemet. Lika enkelt eller kanske enklare än the Sims spelen. Finns redan enormt mycket delar att bygga med. Alphan innehåller för övrigt 13 attraktioner, 2 coasters och 8 (om jag minns rätt) stalls. Coasters är dock låsta bakom en fuskkod då Frontier inte känner att den funktionen är riktigt redo för allmänheten ännu. Men då media och fans som testat det tyckte det var så pass bra så låter dom oss testa om man vill. Koden är för övrigt underconstruction som man skriver in i sökfältet under attraktioner eller så.

Tyvärr så är terräng verktyget inte i första alpha builden. Ser fram emot att få leka med det. Har sett fantastiska kreationer från det verktyget.

Gästerna är också riktigt bra gjorda. Inte helt verklighetstrogna dock men jag gillar stilen och det jobb dom lagt på dom. Otroligt roliga och härliga animationer!

Jag ser även fram emot att få se hur själva management delen fungerar. Det kommer dock dröja ett par månader till eller så innan det är implementerat i alphan.

Om ni gillade RCT spelen så tror jag att ni kommer älska Planet Coaster. Alphan som kallas för Early bird edition finns att köpa på www.frontierstore.net

Ark Survival Evolved Tribe

Ark Survival Evolved Tribe

Skrivet av NingJare den 21 mars 2016 kl 13:27
This post is tagged as: Coop, Multiplayer, Spel, Spela tillsammans, ARK, ARK Survival Evolved, Tribe, Xbox one, Online, Dinosaurier, Överlevnad, Allians, Alliance

Jag har spelat detta fantastiska spel nu i ca 120 timmar på Xbox one. Jag är dock ensam i min Tribe och skulle gärna få lite medlemmar till triben. Jag har en HQ utrustad med några turrets och plant x. Ett fåtal djur har jag men djuren är personliga i min tribe. Jag spelar på en privat server där det finns en hel del aktiva tribes. Jag är allierad med 3 tribes så här långt. Dessa tribes hjälps åt en hel del med att skaffa material och djur. En del byteshandel förekommer också. Skulle någon bli attackerad så hjälps vi åt.

Jag har precis byggt färdigt en bunker i metall där jag tänkt förvara mer värdefulla ting. Personligen tycker jag bäst om att bygga snarare än att kriga eller tämja djur. Givetvis gör alla som dom vill i triben men jag förutsätter att man kollar med övriga medlemmar innan man gör något drastiskt eller bygger om osv.

Om det finns någon där ute som kan tänka sig gå med i min tribe så skriv gärna i kommentarerna eller ett PM.
Servern heter Valhalla och är alltså på Xbox one.

Garden warfare 2

Garden warfare 2

Skrivet av NingJare den 21 februari 2016 kl 14:02
This post is tagged as: Spel, Garden warfare 2, Multiplayer, Coop, EA, EA Access, Origin, Origin Access, Spela tillsammans

Äntligen är det här! Jag älskar det första spelet och efter att ha spelat betan och nu hunnit spela lite av tvåan med ea access och origin access så älskar jag tvåan också! Speciellt den nya zombien Imp. Helt makalöst kul karaktär. Ler stort varje gång han snurrar runt på rygg och skjuter åt alla håll.

Även hubvärlden är en kul nyhet. Möjlighet till co-op och singel player och en del kistor och gnomes att leta upp också! Något som jag saknade i första spelet var ett enkelt sätt att gå med i matcher tillsammans med vänner. I teorin skulle det funka men de gick nästan aldrig. Vi fick bjuda in varandra när en var i matchen redan och då var det ofta fullt och man hamnade i olika team osv. I GW2 kan man dock bjuda in vänner till sin hub och därifrån gå in i en match tillsammans. Mycket bättre och enklare.

Tyvärr så fungerar inte spelet på mina kompisars datorer särskilt bra. Dom behöver uppgradera en aning ;)

Jag hoppas de finns några här dock som spelar GW2 eller planerar att göra det! Skriv ett PM isåfall eller lägg till MrKudden på Xbox live eller origin. Jag har GW2 på både PC och Xbox one.