Svenska
Blog

Nästan så, Nintendo

Skrivet av pepzi999 den 13 januari 2017 kl 07:01

Så, då var presentationen över. Vi fick se ett par spel, höra en något osäker tolk, och känna smärtan den stackars killen som hade som jobb att, i full Cool Forskare 3000™-mundering, göra någon sorts dab-liknande rörelse samtidigt som han skrek ut "Splatoon 2".

Så, vad var bra? Här är några plus och minus.
+ Släpps 3:e Mars över nästan hela världen.
+ Kostar $299, vilket lär bli 3000 kr plus en viss skatt. Inte så farligt.
+ Vi fick veta mer om kontrollerna, de har IR-kamera och två knappar på ena långsidan. De har även en ny sorts vibrationsförmåga som ska vara väldigt väldefinierad. Kontrollerna vet vi sedan tidigare är avtagbara, något som känns kommer vara bekvämt då man kan slappa i soffan med armarna fria från varandra, något som demonstrerades av en något pryd japan, som även demonstrerade hur pass obekväm det faktiskt går att vara i en en soffa.
- Inga detaljerade systemspecifikationer.
+/- Ett spel där vi intensivt stirrar in i varandras ögon, greppar tag i våra kontroller och...ruskar i våra JoyCons.
+ Ett fightningspel som ser simpelt men roligt ut.
- För flera spelare föreslås det att vi vänder kontrollen och håller den i ett liggande läge. Med tanke på bredden på kontrollen gör detta till att hålla två paket Solstickan av mindre variant är jag skeptiskt till hur bekvämt det kommer vara.
+ Nytt Mario i klassisk tappning som för det mesta ser underbart ut. Härlig design och trailern gör en väldigt spelsugen.
- Scenerna som utspelar sig i staden i Mario för tankarna till Sonic '07. Människoliknande figurer hör verkligen inte hemma i Mario och grafiken i betongjungeln skär sig verkligen i jämförelse med de andra färglada banorna.
(+) Skyrim kommer till Switch. Ett litet plus, då jag inte förstår hur någon kan vara intresserad av ett spel som funnits ute i mer än 6 år och redan då kändes rätt gammalt.
- När de pratade Skyrim så nämndes aldrig "Special Edition". Jag antar att det är vanilla som gäller för Switch. Synd för dem som ville se ett spel som rent grafikmässigt ser ut som ett ok spel från 2007.
- Fifa. Ta inte upp EA på scenen om det är allt ni har att komma med. Vem bryr sig.
- Fortfarande inget nytt Metroid, kom igen Nintendo.
- Inget från Retro Studios.
- Onlinetjänster kommer att kosta pengar.
- Endast ett fåtal 3:e-partsspel visades faktiskt upp i form av trailers. Många av dem JRPGs, var presentationen anpassad för Japansk publik?

Allt som allt var det en hel timme som innehåller kanske 10 minuter av innehåll som faktiskt är intressant. Alltså en rätt typisk Nintendo-presentation, snäppet bättre än vad de brukar vara.

De avslutade med en ny trailer till det kommande Zelda-spelet. Och release den 3:e Mars. Japp, en riktigt bra presentation alltså.

HQ

Senkväll-/Gryningsreflektion #1

Skrivet av pepzi999 den 13 mars 2014 kl 03:49
This post is tagged as: språk, meningslöst, näsborre

Precis slutfört de dagliga (nattliga?) förberedelserna inför natten, åtminstone de som utförs i badrummet. Jag ser mig själv i spegeln och undrar vad näsborrar heter (något jag nu uppenbarligen kommit på), jag tänker och tänker men har svårt att hitta ordet.

Plötsligt kommer jag på det; "Nostrils", det är vad det heter på engelska, men vad heter det nu på svenska? Jo just det, "Näsborrar". "Hmm" - hade jag tänkt om det varit så att tankar var uppbyggda av ord - "'näshål'? Nej så heter det väl inte....just det! Näsborre! 'Näshål' låter primitivt men varför just 'borre', är det något gammalt ord för hål? Och då slog det mig, en långsökt insyn gjorde sig hörd i mina tankar:

"Nostril", det är inte alltför avlägset fonetiskt sett från "Nosedrill"....Nosedrill, Näsborr.

Näsborre!

HQ

Färger i HD

Skrivet av pepzi999 den 9 september 2013 kl 17:34

För ett par år sedan skickade jag in ett brev där jag menade grafiken på Wii inte var så dålig jämfört med PS3:s och 360:s då spelen till Wii åtminstone hade fler färger än grå och brun, ett uttalande som kom efter en lite för lång period med Call of Duty: Modern Warfare samt Fallout 3. Under ungefär samma period spelade jag Mario Galaxy-spelen så det blev ju en väldigt stark kontrast mellan dessa.

Själva påstående var ju ändå rätt dumt, såklart, det är långt från alla spel till 360 och PS3 vars färgpalett skulle kunna beskrivas som fyra nyanser av brunt men det var så jag kände just då. Dessutom var jag något av en fanboy då (shyss!).

Hursomhelst så var ett av svaren jag fick från en användare som uppenbarligen var likasinnad som mig fast då emot Nintendo och för de två andra, och denne skrev "Varför ha högupplösta färger när man kan få huvudvärk istället?", en person som - om helt uppriktig - inte kunnat spela spel innan det fanns spel i HD-upplösning utan att få svår migrän (?).

Jag kom att tänka på allt detta när jag såg en lite kort videosnutt från det omgjorda Zelda: The Wind Waker till Wii U, då det sannorligen är högupplöst och verkligen inte sparsamt med (de otroligt fina) färgerna.

Färger i HD

Bland det vackraste jag sett i spelväg

Winningspree

Skrivet av pepzi999 den 16 mars 2009 kl 12:44

Vann Mario kart wii för någon månad sedan på www.nintendo.se och idag fick jag reda på att jag vunnit igen (Mario kart wii vann jag av ett rim, och "New Play Control! Mario Power Tennis" vann jag nu av att hitta på tittlar och kommentarer till bilder på samma sida (!)) tur man har ;) snart blir jag väl portad därifrån :D

Ps. Den heter "webbtävling" gå bara in på nintendo.se och sök på "webbtävling avslutad

\m/