Svenska
Blog

Färger i HD

Skrivet av pepzi999 den 9 september 2013 kl 17:34

För ett par år sedan skickade jag in ett brev där jag menade grafiken på Wii inte var så dålig jämfört med PS3:s och 360:s då spelen till Wii åtminstone hade fler färger än grå och brun, ett uttalande som kom efter en lite för lång period med Call of Duty: Modern Warfare samt Fallout 3. Under ungefär samma period spelade jag Mario Galaxy-spelen så det blev ju en väldigt stark kontrast mellan dessa.

Själva påstående var ju ändå rätt dumt, såklart, det är långt från alla spel till 360 och PS3 vars färgpalett skulle kunna beskrivas som fyra nyanser av brunt men det var så jag kände just då. Dessutom var jag något av en fanboy då (shyss!).

Hursomhelst så var ett av svaren jag fick från en användare som uppenbarligen var likasinnad som mig fast då emot Nintendo och för de två andra, och denne skrev "Varför ha högupplösta färger när man kan få huvudvärk istället?", en person som - om helt uppriktig - inte kunnat spela spel innan det fanns spel i HD-upplösning utan att få svår migrän (?).

Jag kom att tänka på allt detta när jag såg en lite kort videosnutt från det omgjorda Zelda: The Wind Waker till Wii U, då det sannorligen är högupplöst och verkligen inte sparsamt med (de otroligt fina) färgerna.

Färger i HD

Bland det vackraste jag sett i spelväg

HQ