Svenska
Blog
Skitstormen som stavas Justice League

Skitstormen som stavas Justice League

Skrivet av Petter den 8 april 2021 kl 20:03

Jag har skrivit spaltmeter. Även fast vi inte har spalter här på sidan. Textmeter, låter bättre. Jag har skrivit textmeter om Justice League, om det makabra i hur allt hanterades, om hur Zack behandlades, om Warner/DC:s irrationella beslut och deras olidligt korkade prioriteringsarbete, om mobbarkulturen, om Geoff Johns rövhålsattityd, om hur Avengers-regissören Joss Whedon antog rollen som arsle under inspelningen av de nya scenerna och om hur fyra miljoner fans "krävde" att Snyder skulle få färdigställa sin film. Vilket han (såklart) fick, det vet vi alla idag. En otrolig serie med händelser inom en lortigt unken bransch där de smutsigaste av bukar blottats på löpande band de senaste fem åren.

Men det finns mer här, mer att hämta. Såklart. Tydligen har ju Training Day/Street Kings/End of Watch-gubben David Ayer gått ut med exakt information om hur Geoff Johns totalsabbade hans Suicide Squad. Och då pratar vi katastrof-sabotage. Hur man tog hans mörka, våldsamma, tunga, långa, ytterst barnförbjudna film och klippte sönder allt. Gjorde en kort, roligt lättsam skitfest av det. Ayer har likt Snyder hållit käft i flertalet år nu, men i och med skitstormen som rasar för tillfället kommer nu allt ut. Och jag lapar i mig rubbet. Allt. Detta är otroligt fascinerande.

Cyborg-skådespelaren Ray Fishers protester och hans krav på externa utredningar av Hamada/Whedon/Johns agerande har naturligtvis stått i rampljuset, här. Och i en längre, köttigare artikel signerat The Hollywood Reporter har Fisher nu, i detalj, berättat allt. Mycket av det som återberättas känns lte som rena rama rastgårdsskvallret medan andra grejor är direkt sinnessjuka. Intressant läsning, oavsett. Herregud vilken mängd skit Zack Snyder ska tvingats stå ut med innan han drog. Det går nästan inte ens att föreställa sig. Läs den!

HQ