Svenska

Varför tittar jag på Game of Thrones? (SPOILERS!!)

Skrivet av phazon81 den 15 juni 2015 kl 16:17

Jag minns att jag började titta på GoT när två säsonger hade kommit ut och tyckte då det var en intressant och spännande serie, karaktärerna är bra utformade och intrigerna fångade mig. Men nu efter flera säsonger så börjar jag undra: varför tittar jag egentligen. Om jag funderar på vad man egentligen har åstadkommit i serien så känns det som att storyn står på samma ställe som när det började. Saker har ju givetvis hänt under serien, folk har dött och stora händelser ägt rum, men inget av det verkar spela någon roll.

När nu något stort är på väg att hända så går det tillslut om intet. Vi väntade på det stora kriget mellan Rob Starks armé och Lannisters, men han dog och armén skingrades. Samma sak hände nu med Stannis, han har byggt upp sitt fälttåg under flera säsonger och man kände att nu jävlar kommer han attackera, men på två minuter är hans armé död i en strid vi inte får se och Stannis blir avrättad snabbt och skoningslöst. Men Jon Snow är ju ändå en person som har mycket på gång, han har många lojala kompisar och hans befattning som Commander borde göra honom till en stående figur i kriget mot the White Walkers, trodde jag iaf, men istället blir han förrådd och avsnittet slutar med att han ligger döende i snön. Visserligen betyder ju inte det att han är död ( Lady Melissandre kan ju t ex återuppväcka honom eller nåt).

Men det jag vill få sagt så är det som att det känns som att så fort något stort ska hända kan man nästan räkna med att något går snett och hela skiten går upp i rök, istället får man ta sig igenom avsnitt efter avsnitt av dialoger, tjafs, gnäll och annat prat mellan alla karaktärer. Men ändå så slutar jag inte titta för jag har ständigt den där känslan i kroppen: men snart kommer det nog att hända. Vad "det" nu är som ska hända vet jag inte med tanke på att just alla dör hela tiden. Nu tror jag inte att Daenerys kommer dö men med tanke på statistiken så finns ju chansen att hon trillar av pinn precis när hennes drakar är mogna för att attackera Westeros. Nu ligger mitt hopp i Daenerys och Arya, måtte dessa klara sig tillräckligt länge för att driva igenom sina planer, börjar bli jobigt att se att de enda som överlever är just de personer som inte gör ett skit.

Så varför titar jag egentligen, i varje säsong händer sådär lagom mycket för att man inte riktigt vill överge serien, hela tiden tänker jag: nu händer det snart.

HQ