Svenska

Filminspelning i Gävle Fredag den 5/10!

Skrivet av Scoobert den 30 september 2012 kl 20:32

En väninna i Gävle som behöver lite hjälp till sitt filmprojekt!

En actionfylld hollywoodinspirerad kortfilm ska spelas in i Gävle. Projektet heter The Box och leds av ett professionellt team. Nu söker de 100 statister i alla åldrar att delta i filminspelningen på fredag den 5/10, Gävle! Inspelningen är från 9.00-17.00. Är det någon här som är intresserad att uppleva en actionscen under en riktig filminspelning? Anmäl er till Annica Normann antingen på mejladress [email protected] eller på nr 070-6852289 snarast.

HQ

Spelande Filmis

Skrivet av Scoobert den 9 juli 2012 kl 14:20

Med en mugg varmt kaffe i handen efter en natt med spelande (ännu en gång Resident Evil 5 tillsammans med min bundsförvant Kristofer) och spontaninhandlat Transformers: WFC via XBLA så sitter jag återigen med vårt filmprojekt som går alldeles för långsamt fram (och samtidigt gör vi hästjobb ifråga om industristandarden, dvs antalet personer/arbetsbörda). Sommarkurser, spelande och filmtittande blandas i en enda härlig röra.

För dem som saknar de serier som jag lade ut för kan jag försäkra att de kommer att återvända så småningom. För de som vill följa det senaste filmprojektet kan kolla in vår facebooksida http://www.facebook.com/ScienceFictioninSpace eller helt enkelt fantisera om det tills det läggs ut på youtube ;)

HQ

Musik i Filmprojekt?

Skrivet av Scoobert den 15 april 2010 kl 11:52

För dom som inte vet det så går jag ett program på Högskolan som kallas för Creative Computer Graphics där vi får lära oss att göra 3D animationer och effekter till film, spel och tv.

Vi närmar oss nu slutet av första året och har precis börjat med själva effektmakeriet, så under de kommande tio veckorna kommer vi få lära oss att lägga in 3D animationer och liknande i film samt parallellt göra en egen film och lära oss hela processen från pre-till-post produktion.

Vi har inte spikat något manus ännu, men jag tänkte meddela att vi är intresserade utav musik som folk har gjort själva (vi får inte använda copyrightskyddat materiell) och tänkte att om någon är intresserad så är det bara att höra av sig. Se det som en liten tävling. Givetvis så är inga pengar involverade då detta är ett skolprojekt men om kvalitén på slutprodukten blir hög nog så kanske vi kommer ställa upp i någon sorts filmtävling med den vilket skulle sprida er musik.

Genré spelar ingen större roll i nuläget, bara seriösa "bidrag" och de får inte bryta mot någon upphovsrätt. (Om ni vill ha riktlinjer så tänk på filmen Kickass soundtrack eller Forrest Gumps, men allt är välkommet, speciellt instrumentala bidrag). Återigen, ingen kompensation kommer utdelas och detta är ett Högskoleprojekt.

Brutal baby, Brütal!

Brutal baby, Brütal!

Skrivet av Scoobert den 15 december 2009 kl 14:49

Sådär ja, då börjar det vanka sig mot jul och inlämningsuppgifter ska bli klara innan klapparna delas ut. Allting verkar även ha samma magiska datum, nämligen den 17:e December.

Har suttit större delen av veckan och jobbat med vår projektfilm som vi spelade in förra veckan. I morse så gick man upp och förde oväsen som skrämde skiten ur grannarna för att få tag på några sköna ljud som vi kan använda. Dessvärre så blev det kanske inte världens bästa kvalitet men duger nog åt kortfilmen.

Annars har man suttit ganska mycket med Ratchet & Clank: Tools of Destruction och det är helt klart roligt att springa runt i denna ytterst välgjorda del i deras rymdsaga. Måste även medge att den här delen hade de fiender som jag gillat mest i hela spelserien, både coola rymdpirater och fräna Cragmites. Kejsare Percival Tachyon är helt klart en ny favorit!

Min kärlek till Brütal Legend har inte heller den slocknat och med alla sköna DLC som kommer till den just nu så njuter man verkligen! Frågan är bara var jag kan få tag på en egen The Deuce? Men nu så snöstormar det utomhus och om jag inte skyndar mig med att avsluta så kommer jag aldrig komma hem igenom det decimeter djupa vita täcke som täcker vägen hem!