Svenska
Blog
En konsol som ska få lite mer kärlek

En konsol som ska få lite mer kärlek

Skrivet av Siegfried den 28 mars 2024 kl 10:29

Är mitt Sega Saturn, spelade Dark Savior ett antal timmar för nästan 10 år sedan, sen försvann sparfilen för att batteriet inte varar så länge, men nu har jag extra ram och minneskort.

Den har åkt fram någon enstaka gång för att spela Virtua Cop 1 och 2, och det är riktigt kul.

De flesta spelen har jag bara kört en gång, men Mystaria har jag aldrig provat, men det är dags.

Har budat på Athelite Kings och Digital Pinball så får se om jag vinner dessa.

Framtida köp är 

Dragon Force

Burning Rangers

Shining wisdom

Nights

Christmas Nights

Shining Force 3

Saturn Bomberman

Panzer Dragon Saga

Deep Fear

Tyvärr så är de flesta av dessa spelen riktigt dyra, vissa av dom runt 3000kr. Nästa köp blir troligen shining wisdom då det ligger på ca 800kr, men helst vill jag få tag i Dragon Force.

Fodralen är snyggare än PS1ans, placeringen av klockbatteri som sitter innanför en lucka där bak är oändligt mycket bättre placerad än till Dreamcast, där man behöver blocka isär maskinen för att komma åt. Dreamcast klockbatteri verkar vara riktigt dåligt, då mitt dreamcast har haft slut på batteri sedan 2002, men både Xbox, GC och PS2 har funkat klockrent.

Saturnen är även en riktigt snygg konsol jämfört med sina närmsta konkurrenter, 3do, Jaguar, PS1 och N64. En monster när det gäller 2D var den med.

Nu äger jag

Die Hard Triology 

Johnny Bazookatone

Tomb Raider

Sega Ages

Sega Rally

Resident Evil

Clockwork knight

Die Hard Arcade 

Dark Savior

Mystaria

Virtual cop 1

Virtual cop 2

Croc

Sega Flash Vol.1

HQ
Jag älskar små bärbara konsoler.

Jag älskar små bärbara konsoler.

Skrivet av Siegfried den 24 mars 2024 kl 15:00

Just nu sitter jag och spelar God of war på PSP Go, och den är riktigt skön och smidig. Mycket skönare än PS Vita, som inte heller är jättestor.

Förr ville jag att allt skulle vara så stort som möjligt, med enorm skärm. Men efter DSI XL som var sämre än lite på alla sätt så har jag börjat föredra mindre, bärbara konsoler. Spelen ser även bättre ut på New 3ds än New 3DS XL. GBA är riktigt praktisk, micro har jag aldrig testat men vill gärna skaffa en.

Nu har jag även en Oled switch, som nästan enbart används stationärt, ymtyp en gång vart 4e månad. Switch Lite används mycket flitigare, den är mindre och bekvämare. 

Rog Ally använder jag också mycket, i sängen med laddaren i då den kör pass through så slits inte batteriet.

 

Men där finns ju inga mindre alternativ. De är svårare att lägga undan när de är så stora och billiga. Jag föredrar även Gameboy liknade konsoler framför breda PSP liknande.

Vad föredrar ni?

HQ
Om mindre än 2 månader så blir man tvåbarnsförälder

Om mindre än 2 månader så blir man tvåbarnsförälder

Skrivet av Siegfried den 23 mars 2024 kl 09:42

Nu närmar det sig med stormsteg, om mindre än två månader är det räknat att barn nummer 2 ska komma. Kontoret har försvunnit och retrohörna har flyttat in i klädkammaren.

Det är lite smått kvar på kontoret men det ska snart ut. Idag har vi börjat potträna den första så förhoppningsvis ska hon vara blöjfri innan nästa blöjbarn kommer.

Det börjar kännas nervöst nu, 2 barn man ska hålla koll på så de inte klättrar eller stoppar i sig något de inte ska, eller målar på väggarna. 

Denna gången ska jag vara hemma fler dubbeldagar, runt 50 dagar efter födseln då föräldraledigheten går fram till semestern

Hejdå egentid, många verkar tycka att gå från 1 till 2 barn är jobbigare än från 0 till 1.

Elgiganten sålde GTA V för 219kr och FC 2024 för 149kr till Series X så jag passade på. Ikväll blir det FC 24 med sambon, vi får ju passa på nu.

Hur tyckte ni det var att gå från 1 till 2 barn?

 

Just nu står det mellan namnen Noel och Leon.

Då har jag halvförsäkring på min Elspark

Skrivet av Siegfried den 20 mars 2024 kl 16:00

Sedan december 2023 måste alla elsparkcyklar som kör över 20 kmh eller är 300W ha minst trafikförsäkring, annars blir det dryga böter. Där de räknas som moppe. Min Xiaomi Pro 2 kostar 4200kr om året, ungefär vad elsparkcykeln kostade att köpa ny. Så det blev en tråkig extra utgift.

 

Men det står olika på flera ställen, försäkringsbolagen står det att den får gå som moppe, men på M3 och transportstyrelsen står det att de inte får köras på allmän väg alls. Det enda jag förstått är att elsparkar som går under 20kmh eller har max 250W räknas som cykel.

 

Så imorgon ska jag ringa Transportstyrelsens avdelning för fordonsregler. Får den inte köras utanför privat område får jag sälja den och antingen använda min vanliga cykel eller köpa en svagare elkick.