Svenska
Blog
Idag somnade min katt in.

Idag somnade min katt in.

Skrivet av Tom 2mat den 23 mars 2020 kl 13:20

Tidigare idag fick min älskade katt Ypsilon somna in. Sexton år gammal hann han bli. Hans tid hade helt enkelt kommit.

Jag kan nog med säkerhet säga att jag aldrig har älskat ett djur lika mycket som jag fortfarande älskar honom, och jag kommer sakna honom något enormt. Han kommer alltid vara en del av mitt hjärta. Nu kan han få äta hur mycket chips och grillad kyckling som helst i efterlivet.

Puss på dig min älskade skatt, min fina lilla kissekatt.

HQ
HQ
Ingen bryr sig om Master Chief

Ingen bryr sig om Master Chief

Skrivet av Tom 2mat den 27 oktober 2015 kl 10:57

Idag vaknade jag så jävla peppad. Trött som en tok, men peppen gav mig stryka. Halo 5. Det var väl då på tiden.

Jag kom fram till Webhallen på Sveavägen, mitt i centrala Stockholm, vid öppningsdags, iklädd full Master Chief-utstyrsel... och det var knappt någon kotte där. Jag tror det var två andra kunder, och från vad jag såg skulle de inte ens ha Halo 5. Någon snubbe slog mig en snabb blick men tittade lika snabbt ner i mobilen igen. Väl framme vid kassan undrade jag, var är alla? Var är hypen? Var är Cortana? Människan i kassan berättade att de flesta nog skulle vara vid ett annat Webhallen-event, vid tolv. Palla det, jag vill ju hem och spela.

Läxa lärd. Ha inte på dig en varm, kliande, klumpig dräkt om du inte gjort ordentligt med efterforskning. Nu ska jag spela Halo 5. Ha det fint och allt det där.

Årets spel, alla kategorier!

Årets spel, alla kategorier!

Skrivet av Tom 2mat den 1 januari 2014 kl 15:44

Inspirerad av Gamereactors egna lista tänkte jag göra min egen, som nog liknar deras på många punkter.

Årets story: The Last of Us
Årets ljud: The Last of Us
Årets musik: The Last of Us
Årets teknik: The Last of Us
Årets röstskådespelare: The Last of Us
Årets design: The Last of Us
Årers karaktär: The Last of Us
Årets utvecklare: The Last of Us
Årets indie: The Last of Us
Årets bärbara: The Last of Us
Årets besvikelse: Inte The Last of Us i alla fall
Årets överraskning: The Last of Us
Årets buggigaste: Gamereactors GOTY-lista
Årets sämsta: Gamereactors GOTY-lista
Årets spel: The Last of Bioshock V

Jag vill faktiskt vara ärlig här; Gamereactors lista är nog den tråkigaste jag läst på år, känns det som. Jag förstår att The Last of Us var för djävla bra, men för att dessa listor ska bli kul måste man ge lite svängrum. Att se samma 5 spel på alla listor är inte direkt spännande eller kul att läsa. Det har släppts så sjukt många spel i år på massa olika plattformar som gärna åtminstone kunnat få vara med på några av de "mindre" listorna, som musik och design. The Stanley Parable verkar vara det enda indiespelet som släppts i år.

Jag vill dock inte klaga för mycket. Men det kanske är för sent.

GTA V känns ganska "meh".

Skrivet av Tom 2mat den 28 oktober 2013 kl 14:16

Jag kommer ihåg när jag skaffade GTA IV. Det var bara någon dag efter det hade släppts och jag ville verkligen, verkligen ha det. Jag hade aldrig ägt ett GTA förut, och aldrig riktigt varit sugen på att ha ett heller. Men efter tusentals 10/10-betyg från varenda jäkel som hade rört spelet runtom hela jorden var jag taggad. Det skulle vara mer seriöst. Mer rått. Mer finslipat.

GTA IV var ganska kasst. De enda bra minnena jag har från det spelet är när jag körde runt till en bra radiokanal och lattjade med kompisar online vid flygplatsen. That's it. Den första veckan jag spenderade med spelet var jag i någon slags förnekelse. Jag trodde verkligen att spelet var bra. En blogg skrev jag om hur bra det faktiskt var, till och med.

Men IV var som sagt inget vidare. Kassa kontroller, ojämn grafik, tråkig story, enormt ogenomtänkta uppdrag som var helt checkpointsbefriade, och en fysikmotor som gjorde lite som den själv ville. Allt runt det var dock väldigt, väldigt välgjort. Så även med GTA V.

Det är synd att klaga, egentligen. Jag har inte betalat ett öre för femman. Jag lånar det bara av en kompis. Men inte ens gratis är alltid gott nog. GTA V är bättre än fyran på praktiskt taget alla sätt, men där fyran var trasigt är nu femman istället bara... inte helt klart ännu.

Kontrollerna är fortfarande riktigt kassa. Åtminstone till fots. Karaktärerna vadar genom smör vad de ska ta sig an. När jag blir jagad av polisen vill jag helst att jag vid en knapptryckning ska hoppa över staketet framför mig, inte köra in huvudet i det, ligga ner på marken en stund, resa sig upp långsamt samtidigt som han säger "Shit that hurt" under tiden han får flertalet kulor i ryggen.

Spelet försöker vara realistiskt när det verkligen inte borde vara det. När dialoger blir avbrutna under bilfärder när jag krockar är inte kul, det är bara irriterande. När ens lock-on bestämmer sig för att sikta på det minst viktiga jag behöver skjuta för att överleva, blir jag inte uppmuntrad att prova på att spela de senaste fem minuterna, bara mer avtänd.

Grafiken är ju fin, dock. Röstskådespeleriet är bra. Radio- och TV-kanalerna är skoj. Och man kan spela golf! Bästa spelet alla kategorier.

Det känns ärligt talat som att ingen märker av problemen med GTA eftersom det på ytan ser så bra ut. Allt verkar ju så bra i praktiken. Men det är det inte.

GTA V känns ganska "meh".

Det är kul att hoppa fallskärm. Härnäst väntar dock uppdrag. Blä.