Svenska
Blog
Flygets Dag 2015 Örebro!

Flygets Dag 2015 Örebro!

Lördagen var både en helt fantastisk dag, men också en fruktansvärt hemsk dag. Det positiva var Flygets Dag, vilket var helt jäkla fantastiskt och lär bli en årlig tradition för min del. Det negativa var att jag fick reda på att tjejen jag träffat de senaste 5 månaderna och fallit pladask för, har blivit tillsammans med en kille hon åkt till Norge för att träffa, efter bara 1 vecka. Trots att hon sagt till mig att hon inte är redo för ett förhållande. Så har behövt säga upp kontakten med henne. Hemsk människa det där och en jävla härva. Skulle kunna skriva en bok om det!

Men åter till flygets dag. Drog dit vid 9 tiden, och var där till runt 2-3 tiden och hade verkligen hur jäkla kul som helst. En utav höjdpunkterna för min del var att få se ett utav mina favoritplan flyga, vilket är AC-130. Det var så fruktansvärt mäktigt och svårt att riktigt sätta ord på.

Det var riktigt kul att se alla plan och duktiga piloter göra sin grej. Har aldrig varit på något liknande och njöt i fulla drag. Vädret var helt perfekt, svinvarmt och i stort sett helt vindstilla. Nu är jag inte superinsatt i flygplan, så några namn kan jag inte nämna, men det var allt från gamla propellerplan till jet plan. Det var riktigt häftigt att se och höra jet planen dåna förbi så marken nästan skakade!

Nu är jag ingen mästare på att skriva så ska väl avrunda här strax. Men först måste jag bara nämna något av det absolut häftigaste jag har gjort. Nämligen att flyga helikopter. Eller närmare bestämt, åka med.

Jag är i normala fall rätt flygrädd, men det första jag sa när vi anlände på morgonen och jag fick syn på helikoptern, var att "jag ska åka helikopter idag". Efter att ha spenderat ett antal timmar med att se alla dessa plan flyga omkring och gjort diverse konster i luften så kändes det helt plötsligt inte så jäkla hemskt att åka lite helikopter. Då jag skulle åka ensam så fick jag gå förbi nästan hela kön för att åka med ett sällskap som bara var 2 stycken då det bara gick in 3 i helikoptern. Så istället för att vänta över 1 timme så behövde jag bara vänta ca 20 minuter. Betalade 400kr för en tur på 5 minuter, vilket kan låta dyrt, men det var värt vartenda öre kan jag säga. Vilken fantastisk upplevelse, helt oligt något annat jag upplevt. Kan verkligen rekommendera er att prova om ni får chansen. Låt inte det höga priset avskräcka er!

HQ