Svenska
Blog
HQ

Att få utlopp för allt

Skrivet av Trog den 21 oktober 2013 kl 15:13

Det senaste året, med sitt klimax under förra veckan har varit extremt känslomässigt händelserikt för mig. Flickan som kom in i mitt liv i början av året, som jag kunde dela med mig av allt med, blev också senare min flickvän.

En lång story senare så sitter jag här, inte helt utan henne, men inte som flickvän. Jag vill kunna prata om allt som hänt, jag vill kunna få utlopp för allt jag känner. Men det är så otroligt mycket så att prata med någon utomstående känns nästan onödigt och som att slösa med tid. Prata med henne kan jag inte, det är inte rättvist. Även fast hon är den enda, förutom mig, som vet vad vi har gått igenom.

Hon är kvar som min vän, varken jag eller hon ville släppa helt på den andre. Men det svider, som fan. Trots att jag gjort många fel, och upprepat dem trots korrektion, så tycker inte jag att jag har blivit rättvist behandlad. Kan nog inte säga att det som hände mellan oss var någons fel, även om det mesta var mitt, även hon var ju delaktig.

Men jag behöver få utlopp för allt jag har inom mig. Jag vill inte stoppa undan alla känslor, förr eller senare kommer de fram fast i en helt ny form, och det kommer inte bli vackert. Prata med henne om det? Nej. Vänner eller familj? Nej. Skriva "djupa och emotionella" saker på facebook? Aldrig om ens mitt liv stod på spel.

Vart annars om inte här? Här behöver ingen jag känner läsa om hur jag känner. Här kanske jag hittar stöd som jag behöver.

HQ

Pokémon X & Y - Starters

Skrivet av Trog den 9 januari 2013 kl 12:04

Då var det väll dags för mig att börja skriva om den nya generationen fickmonster. Allt ifrån nya smådetaljer till de stora förändringarna. Och jag tänkte faktiskt börja med att "analysera" de tre ny starterna - Chespin, Fennekin och Froakie.

Vi börjar med Chespin. Inte helt ovanligt att Chespin är min favorit än så länge. Grass har jag alltid haft ett tycke för - Bulbasaur, Snivy och Turtwig är helt awesome. Chespin delar en likhet med Turtwig, nämligen färgen brun. Turtwig vet vi ju blev en Grass/Ground. Kan vi förvänta oss det av Chespin, eller blir han kanske någon annan dubbeltyp? Han ser ut som någon form av mullvadsutter. Och med tanke på "hatten" så skulle man kunna tro att den utvecklas till någon form av bältdjur.

Vi har ju fått snabba Grass-starters, bulky och starka. Och Chespin skulle lika gärna kunna utvecklas till en hård och stabil bältdjurs-whatever. Men även nått långt och slankt lönnmördar-monster. Om den blir en dubbeltyp, så hoppas jag inte att det bli Grass/Ground, för en sånn har vi redan.


Fennekin då? De flesta gillar Fennekin mest pga att den är så söt. Men jag tycker den är lite väl söt och generiskt. Och en eldräv har vi ju sett förut, fast då med fler svansar. Jag hoppas för allt i världen att Fennekins utvecklingar håller sig kvar på alla fyra. Jag kan inte se något annat än att den utvecklas till en graciös och smidigt eldräv, med högt stat i Speed och Sp.attack. Men GF har ju överraskat oss förut, speciellt när Tepig ställde sig på två ben och blev Fire/Fighting. Fennekin är den jag tror mest på inte blir en dubbeltyp.

Grodan Froakie tror jag har fått minst uppmärksamhet. Men självklart gillar jag den ändå. Froakie har jag svårt att föreställa mig just vad den kommer utvecklas till. Visst, en större groda såklart. Men möjligheterna känns nästan oändliga. Den skulle lika gärna bli en Water/Fighting som en Water/Psyshic, eller inte få en till typ. Den kan lika gärna bli väldigt bulkig, som graciös. Den kan ställa sig på två ben, eller stå kvar på fyra. Eller alternera däremellan?

Pokémon X & Y - Starters

Vad tror ni? Och vem kommer ni välja? Vad brukar ni basera ert val på?

Spel köpte år 2012

Skrivet av Trog den 27 december 2012 kl 12:41

Året 2012 är snart slut, och jag har fört lista över alla spel jag köpt under året. Och det blev en hel del. Nästa år ska jag även skriva ner hur mycket alla spel kostar.

Januari

3DS: Zelda Edition (Konsol)
Pokémon Black (DS)
Super Mario 3D Land (3DS)
Ocarina of Time 3D (3DS)
Dead or Alive: Dimensions (3DS)
Mario Kart 7 (3DS)
Street Fighter IV 3D Edition (3DS)
Guilty Gear XX Accent Core Plus (Wii)


Februari

PS3 Slim 160gb (Konsol)
GTA IV: Liberty City Stories (PS3)
Resident Evil: Revelations (3DS)
Red Dead Redemption: Undead Nightmare (PS3)
Classis Controller Pro Red (Wii)


Mars

GBA SP: Zelda Edition (Konsol)
Zelda: Minish Cap (GBA)
Pokémon Yellow (G8)
Fire Emblem: The Sacred Stones (GBA)
Dualshock 3 Red (PS3)


Maj

Nintendogs + Cats: French Bulldog and new friends (3DS)
Kid Icarus: Uprising (3DS)
Minecraft (PC)
The Legend of Zelda: Link´s Awakening DX (3DS VC)


Juni

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations (PS3)
Duke Nukem (PC)
Guitar Hero 3 (PS3)
The Legend of Zelda (3DS VC)
Metroid (3DS VC)
Super Mario Bros. (3DS VC)
Photo Dojo (3DS DSi Ware)
Undead Storm (3DS DSi Ware)


Juli

Rytmik Retrobits (3DS DSi Ware)
Tom Clancy´s Ghost Recon: Shadow Wars (3DS)
Tom Clancy´s Splinter Cell 3D (3DS)
Heroes of Ruin (3DS)
Pokémon Conquest (DS)


Augusti

New Super Mario Bros. 2 (3DS, fysisk form)
New Super Mario Bros. 2 (3DS, digital form)
3DS XL Silver (Konsol)
Undead Storm (3DS DSi Ware)


September

3D Classics Excitebike (3DS VC)
Super Scribblenauts (DS)
Metal Gear Soild: Snake Eater (3DS)
Zombie Apocalypse: Never Die Alone (PSN)


Oktober

Pokémon White 2 (DS)
Pokémon Dream Radar (3DS)


November

Heroes of Might and Magic 3 (PC)
Ninja Gaiden (3DS VC)


December

Wii U Premium (Konsol, inkl. Nintendo Land)
Trine 2: Director's Cut (Wii U Download)
ZombiU (Wii U)

Spel köpte år 2012

Här är en bild på en hipsterkatt, bara för att

Hjälp med spel till tävling

Skrivet av Trog den 17 december 2012 kl 21:57

Snart är det dags för Yoicon:04, spelkonventet som jag varit med och arrangerat i tre års tid. För andra gången är det dags för min egna Random-turnering, som består av tre hemliga spel, som ska spelas i par på två.

Vilka de tre spelen är har jag redan bestämt. Temat på tävlingen är "Best Friends" och jag tänkte, vid konventets avslut och prisutdelning ha en kamp á la "Spock vs Kirk". Men där har jag fastnat. jag behöver tips på versus-spel som kan tas upp snabbt, alla kan spela, och bidrar med rätt "if we dont kill eachother, they will kill us both"-atmosfär.

Tacksam för hjälp!