Svenska
Blog

Dags att köpa 3DS XL?

Skrivet av tv-spelare den 21 januari 2015 kl 19:22
This post is tagged as: Nintendo, Tradera, Köpa, Sälja, Spel, Zelda, Fire Emblem, Bundle, XL, Nytt, Auktion, Billigt, Ny, Fin, Begagnad

Det finns många anledningar att hoppa på Nintendos bärbara tåg med mängder bra spel redan ute och mängder med spel vid horisonten. Här nedan finner ni min personliga auktion på en nästan splitter ny Nintendo 3DS XL med de bästa spelen till maskinen. Komplett paket, gjort för att börja spela direkt på, fruktansvärt billigt.

http://www.tradera.com/item/342504/224544351/unik-nintendo-3d
s-xl-och-kabel-med-fyra-forstklassiga-spel

HQ
Snygg t-shirt

Snygg t-shirt

Idag blir det en snabb och spontan blogg som det brukar vara. Är fullt upp med jobbet och studier och snart är det ju ramadan igen. Det är mycket som ska göras. Jag har länge tänkt att rensa i min garderob då jag har många kläder jag inte använt på väldigt länge och sen har jag faktiskt ändrat min klädstil ett antal gånger under mina år. I mina yngre dagar bar jag hiphop-kläder med stora byxor och luvtröjor, sen gick jag över till lite mer skateboard-stil och efter det gick jag över till mer uppklätt med skjorta och finskor. Nu senast blir det mer mainstream och jag gillar verkligen kängor då jag nu har två par jag verkligen tycker om.

Så i och med att jag rensar garderoben tog jag även tillfälle i akt att köpa nya kläder. Det är många som vill att jag ska skriva en mode-blogg då de tycker jag har en bra klädstil. Kan väl inte påstå att jag har bättre eller sämre klädstil än någon annan men visst. Är verkligen nöjd med min nya stil så jag tänker dela med mig av tipsen här i bloggen om det nu finns de som är intresserade. Har egentligen aldrig varit intresserad av mode och jag påstår inte att jag vet speciellt mycket om det, ja jag är faktiskt väldigt grön när det kommer till kläder fortfarande men har upptäckt att passform är något av det viktigaste när man väljer kläder. Har länge haft en rubbad uppfattning vad som passar mig och vad som inte passar, jag har alltid köpt för stora kläder eftersom jag varit hiphopare och först nu börjar jag egentligen se annorlunda på vilka kläder som passar min figur och vilka som inte gör det.

Såg en snygg t-shirt från HELLS BELLS märkt CREW TEE. Jag älskar bläckfisken så det blir väl det första objektet jag visar upp. Jag matchar den helst med ett par svarta jeans. Priset var 200 kr så jag tyckte det var ett bra köp. I vanliga fall köper jag mest billiga t-shirts för 50 kr, det är ju ingen som ser skillnaden egentligen hehe.

HQ
Konsten att stå upp för rättvisa

Konsten att stå upp för rättvisa

I filmens värld är valet mellan gott och ont lika lätt att urskilja som färgerna svart och vitt. I spelen vi spelar finns det valmöjligheter och frihet men det är sällan vi får uppleva riktigt kniva val. Jag är en sådan person som verkligen har svårt att vara ond i spel, jag kan inte lätt smälta att vara hatisk och fientlig, jag är säkert överkänslig men det är sådan jag är. Nu är det inte i spelens värld min rubrik syftar på utan den den verkliga, den vi vaknar till, den vi lever i och den vi somnar in i. Jag har alltid försökt välja rätt för mig själv och inte behandla andra illa. Nu försöker jag inte framstå som något helgon för det vet mina nära och kära att jag inte är men jag försöker verkligen att behandla andra väl.

Allt är inte svart och vitt, allt är inte enkelt och du kommer skruva på dig både en och två gånger i din obekväma stol när du fattat ett svårt beslut i livet. Jag är själv intresserad av politik och försöker urskilja olika situationer i fråga vad som är rätt och vad som är fel. Ofta är det inte solklart och andra gånger kan mina egna erfarenheter spela mig ett spratt. Jag kan relatera till en viss grupp mer än en annan men det ska ju inte betyda att de har rätten på sin sida. Min identitet är inte självklar och många gånger möter jag människor som vill påstå att mina värderingar krockar med varandra. Jag är muslim i första hand, jag är svensk och har rötter i Pakistan. Jag försöker ta det bästa från olika världar och föra dem samman. För mig tolkar jag denna process som att komma närmare riktig Islam men jag vet att många kanske inte håller med om den saken, det är upp till var och en att tro vad de vill.

Jag gillar inte när man gjort ett val i en fråga för att sedan blir stämplad som det ena eller andra. Jag är en individ kapabel att tänka och resonera och jag är inte trångsynt nog att inte se till alla parters poäng och argument.

Om jag nu har sympati med Palestina så kan man argumentera att det är för att jag själv är muslim och jag är inte beredd att helt avfärda det, jag försöker hålla mina avsikter rena och inte diskriminera mot någon som är i behov av hjälp. Det är inte det att jag är antisemit och har något emot judar, att jag skulle vara förintelseförnekare eller allmänt hatisk, jag stödjer inte våldet, förtrycket och imperialismen Israel står för idag, på samma sätt som jag inte stödjer Saudi Arabiens dynasti med rötter i hat och extremism. I den senaste tiden har den muslimska och arabiska världen mullrat, den sovande jätten har vaknat och jag ber till Allah (swt) att de ska få sin frihet och kunna leva ett värdigare liv, fritt från omvärldens imperialism och landets egna extremister och förtryckare. Folket i var land har rätten att få bestämma sina egna öden, bygga upp sina egna parlament och leva sina liv fullt ut. Det ligger i alla våras intresse att bygga upp en stabilare värld i mellanöstern där vi själva haft och fortfarande har en hand i smutsiga affärer.

Vi har idag en ökänd utrikesminister som kunde avblåsa stridigheter i Bosnien, Afghanistan, Irak, Palestina och många andra länder, det han istället gjort är att ställa sig på förtryckarnas sida och gynna dem med handel och lovord. Han försökte vifta bort folkmordet i Bosnien som något sorgset javisst men knappast en orsak att inte vara i vänskap med förbrytarna. Han hade istället lunch med mördarna och krigsförbrytarna.

Att man nu senast i år är i oväder igen med hemliga vapenaffärer till den värsta diktaturen i arabvärlden; Saudi Arabien är ju knappast fördelaktigt för denna regering vi nu har. Jag är inte naiv nog att inte inse att vänsterblocket har skuld i många omoraliska sammarbeten men detta har jag så svårt att smälta. Dubbelmoralen är så tydlig, det är okej att bojkotta och sanktionera ett land som Iran men ett minst lika destruktivt land som Saudi Arabien är helt okej. Vart i ligger trovärdigheten?

De som inte vet bör nu vara informerade att samma land som Sverige har vapenexport till har gått in i en annan diktatur; Bahrain och låtit blodet rinna nerför dess gator och torg. Omvärlden verkar inte bry sig det minsta lilla, folk skriker sig hesa över Syrien när de sammarbetar med värre monster och pumpar olja från Libyen. Skrattretande är det om inte så många hade legat kalla och döda redan.

Omskärelse

Omskärelse

I många år av mitt liv har jag haft negativa associationer angående omskärelse. När jag var väldigt liten blev jag omskuren med det är inget jag bär minnen av idag. Jag var bara några dagar gammal när min mor (född i Sverige/kristen) lät doktorn genomföra det. Anledningen sa hon vara för att hon inte ville att någon okunnig amatör skulle göra det. Samtidigt anser många muslimer att omskärelsen ska genomföras på ett speciellt rutiellt sätt och inte bara ses som ett kirurgiskt ingrepp även om barnets säkerhet alltid är viktigast. Precis som för våra judiska bröder anses omskärelsen vara ett band till profet Abraham (A) som är en gemensam profet för Judendom, kristendom och Islam.

Min negativa association till omskärelse handlar snarare om mobbning från mina klasskamrater på mellanstadiet. Jag blev väldigt ledsen när de retade mig för att jag såg annorlunda ut och jag ville inte längre duscha med killarna efter gymnastiken. Annars var det gympan som var det roligaste i skolan för mig men att stå i duschen med de andra killarna var hemskt, i alla fall inledningsvis.

Jag bar med mig detta i flera år och trodde det var min pappas fel för att jag var som jag var. Jag visste inte ens att det var min mammas beslut att genomföra det när jag var så liten. Det var först under en resa till Tunisien som jag fick reda på det när våran reseguide berättade om kulturen i landet. Vi satt i bussen och tittade på landskapet medan hon berättade att Tunisien är ett muslimskt land där man ber till Allah (swt), fastar, kvinnor bär slöja och omskärelse genomförs på pojkar, jag blev ganska upprörd och ledsen över att bli påmind om detta. Det var ett sår som fortfarande var oläkt och min mamma märkte att jag var nedstämd. Jag berättade för henne att jag hatade min pappa för att han lät genomföra omskärelsen och att jag inte bett om det. När mamma sa att jag inte borde vara arg på min far utan att det var hon som lät göra det så var det som allt vändes upp och ner. Jag grubblade länge över det och när skolan fortsatte på högre nivåer så hade vi ungdommar mognat till oss, nu var det inte någon som retades när man duschade och det var verkligen skönt.

Idag är jag muslim och anser att omskärelse är en nödvändig religiös akt. Jag har god kontakt med båda föräldar och är inte alls ledsen över detta. Nu är frågan om man ska genomföra omskärelsen i tidig ålder utan barnets samtycke eller om man bör låta barnet växa upp och bestämma själv. Jag personligen kan se det ur olika perspektiv. Rent medicinskt är det bättre att göra det i tidig ålder då läkeprocessen är snabbare och risken för komplikationer är mycket lägre än i äldre ålder, dessutom bär man inga smärtsamma minnen med sig. Om man gör det i äldre ålder får man dock barnets åsikt om det. Barnet ska alltid få bestämma självt över sin kropp men i just detta fall undrar jag om det är en sådan stor grej. Jag ser det mer som ett nödvändigt eller åtminstone fördelaktigt kirurgiskt ingrepp då det har possitiva aspekter men det kan också ge nackdelar. Fördelen är att det kan vara lättare att hålla rent, virus och bakterier har inte samma möjlighet för tillväxt och spridning om det är en avsaknad av förhud. Samtidigt kan det vara ett bra skydd om man har kvar extra hud så inte yttre partiklar kommer i kontakt med ollonet speciellt på små barn med blöja som har svårt att hålla rent där nere.

Om jag blir förälder står jag inför ett litet dilemma hur jag ska göra. Jag vill inte att de ska utstå någon form av smärta ens om det är av religiösa skäl. Jag kritiserar dock inte de som genomför det vid låg ålder heller, jag tycker att det kan vara fördelaktigt ur ett medicinskt perspektiv. Mina barn ska dock få bestämma själva vad de vill göra även om jag kommer ge dem en islamisk uppfostran. Det är inte min uppgift att leva deras liv utan vägleda dem så gott det går, det är sedan deras val hur de vill leva sina liv.

Nu när jag berättat min historia och min syn på ämnet undrar jag nu hur ni ser på omskärelse, är det ett övergrepp på små pojkar eller är det ett fördelaktigt kirurgiskt ingrepp? Ska man tillåta omskärelse på små pojkar av religiösa skäl i Sverige? Jag är alltid intresserad av människors åsikter men håll diskussionen saklig och respektufull. Folk har rätt till sina åsikter och vi bör lyssna till alla parter, respektera andra och försöka lära oss något.

Dark Souls till PC

Dark Souls till PC

Grattis alla PC-ägare. Ni får nu möjligheten att spela ett av mina personliga favoritspel om ni inte redan gjort det. Fromsoftware ska nu släppa detta mästervärk till PC.

Allt verkar inte vara frid och fröjd dock. Fansen gnäller över att dlc inte ännu avslöjats till konsoler, att PC-spelet ska stödjas av GFWL och inte Steam. Personligen har jag ingen erfarenhet av GFWL så jag kan inte yttra mig om detta men om fansen inte är nöjda eller om det finns ett missnöje med detta borde de se över detta snarast så de inte tappar i eventuell försäljning.

De har nu visat upp en ny trailer med nya områden och bossar. Personligen har jag redan tagit platinum i Dark Souls så jag har absolut inget emot om From släpper detta som en dlc till spelet tillsammans med någon patch som kan fixa några buggar, Blighttown verkar fortfarande vara ett problemområde exempelvis.

Jag tycker att folk gnäller aningen mycket över en god nyhet som är nytt innehåll och möjligheten att spela Dark Souls till PC. Nu får vi se hur resten kommer yttra sig. Jag håller tummarna för en bra port till PC, härligt online-läge samt främst att vi lojala konsol-ägare får ta del av detta nya innehåll.

http://www.facebook.com/#!/darksouls