Svenska

Kalmar Triathlon 2011

Skrivet av Vebe den 5 oktober 2010 kl 10:43

Då var det gjort, jag är anmäld till Kalmar Triathlon, som går på Ironman-distans, i augusti 2011. Jag antar att det är dags att börja fundera på ett träningsprogram, min vanliga ostrukturerade träning duger nog inte.

3860 meter simning, 180 kilometer på cykel för att sen runda av med dryga 42 kilometer löpning. Jag är förväntansfull, det blir en utmaning av magnitud. Jag fick ett pulspåslag bara av att anmäla mig. Galet!

Kalmar Triathlon 2011

Simelisimsim, fast i kallare vatten för min del. Bild från HawaiiPictures.com

Vilken idrottslig prestation är du mest nöjd över och har du några lopp inplanerade?

HQ

Dagens skörd av...

Skrivet av Vebe den 1 oktober 2010 kl 17:15

billiga Blu-ray-rullar som stått och samlat damm på Galne Gunnars hyllor i Molkom.

Nej, faktiskt inte. Däremot så fick jag lite böcker idag. Vilket var tur då jag i natt läste ut The Great Gatsby av F. Scott Fitzgerald. En bok jag länge sneglat på i bokhyllan men aldrig kommit mig för att läsa, vilket jag verkligen ångrar nu. Visst är språket aningen bökigt då boken är skriven 1925. Åtminstone den engelska utgåvan som jag läste. Det var en otroligt underhållande bok som jag absolut lär läsa fler gånger.

Ett tack till Haruki Murakami som prisar The Great Gatsby i sin bok Vad jag pratar om när jag pratar om löpning. Utan den lilla puffen kanske jag aldrig hade tagit tag i Gatsby.

Ett litet tack även till Skribent-Viktor här som tipsade om Uzumaki i bokform. Jag är spänd. Jag gillade verkligen idéen bakom Uzumaki men filmen tilltalade mig aldrig. Nu får vi se om böckerna levererar!

Ja, Dennis Lehane och Cormac McCarthy behöver väl inga närmare presentationer nu när filmatiseringar av deras böcker toppar lista efter lista med jämna mellanrum.

Dagens skörd av...

Nätterna, när jag mot bättre vetande borde sova, är räddade

Ett litet spöstraff också till Adlibris, ja de får ta det och inte utgivarna, som hade slut på ett par beställda böcker.

HQ

Planescape Torment

Skrivet av Vebe den 28 september 2010 kl 15:45

... finns nu att köpa hos Good Old Games för $9.99.

Har du missat denna cRPG-pärla så är det absolut ett måste att spela igenom det nu. Själv håller jag Planescape: Torment som det bästa cRPG't, någonsin. Ord som beskriver spelet är grandiosast, suberbast, episkaste (ja, faktiskt så kommer ordet till sin rätt här) och jättesuperbästa. Ja, ni förstår, när jag går så långt att jag använder hitte-på-ord för att få dunka in lite superlativ, då är det bra på allvar.

Länk till GOG och Planescape: Torment

Planescape Torment

Fin-spel

Amnesia: The Dark Descent

Skrivet av Vebe den 10 september 2010 kl 12:01

För ett par år sedan så köpte jag något Penumbra-lir, vilket vet jag inte då det numer ligger i källaren. Jag spelade det aldrig då det strulade på min dator. Penumbra skulle annars vara otroligt stämningsfulla och otäcka spel, vilket jag gillar.

Nu har Frictional Games släppt en andlig uppföljare - Amnesia: The Dark Descent. Än så länge har jag bara spelat knappa timmen, och jag är fysiskt illamående av rädsla. Om det beror på en kombination av sömnbrist, min förkylning och spelets atmosfär låter jag vara osagt. Men en sak är säker, Amnesia skrämmer.

Din karaktär är klen och sjuklig och har inte mycket att sätta emot mörkrets makter, som givetvis är efter just dig. Och när man rör sig i ett gammalt nedgånget slott så finns det gott om mörker och skrymslen. Du måste klara dig genom att använda ljus, list och försiktighet.

Gillar du andnödsframkallande skräck, gotisk arkitektur, svag belysning och låga spelpriser? Då är det bara att du beger dig till spelets hemsida. Om inte annat så finns det ett demo där. Tyvärr så verkar inte spelet ha en utgivare i Europa, vilket gör att Amnesia bara går att köpa genom nedladdning.

Amnesia: The Dark Descent

Hujedamej, såna otäckheter

Köttig okänd USB-enhet

Skrivet av Vebe den 23 augusti 2010 kl 13:52

Jag kollade nyheterna på nätet och min dotter satt på golvet bredvid och slet ut ren tvätt ur lådorna.
Helt plötsligt så fick jag upp ett meddelande om att en okänd USB-enhet hade anslutits.

När jag tittar ned så sitter min dotter med en USB-kabel i munnen, glatt tuggande. I nästa sekund så fick jag meddelande om att drivrutinerna hade installerats.

Spännande, undrar vad hon installerades som. Själv drog jag ur kabeln innan jag kollade systemhanteraren.

Köttig okänd USB-enhet

Okänd enhet