Svenska
Blog
Viktigaste sakerna som gör ett spel bra?

Viktigaste sakerna som gör ett spel bra?

Det finns mycket saker som kan göra att ett spel blir suveränt bra. Och jag kommer med frågan till er: Vilka är de viktigaste sakerna/komponenterna som behövs enligt er för att ett spel ska bli bra? Jag själv har dessa krav bland annat:


Om det är singleplayer: Då måste storyn vara topnotch. Likt The Last of Us där karaktärerna Joel och Ellie kändes otroligt mänskliga tack vare välskrivet manus och otrolig berättarstil i sann apokalyptisk anda.

Om det är multiplayer: Då är gameplayet det viktigaste enligt mig. Viktigt att kunna se till att bilduppdateringen är jämnt balanserad, hur spelet och matcherna ska utföras.

Om det är skräck: Atmosfären, grafiken och ljudet är det viktigaste i sådana här spel. I Alien: Isolation så blev vi vettskrämda av xenomorphen tack vare dess ljuddesign samt artificiella intelligens. Och atmosfären var riktigt tung och mörk.


Detta är bara några jag själv tycker är viktigt hos ett spel. Vilka saker just för er krävs för att ett spel enligt er ska bli så bra som möjligt? Kommentera gärna!

HQ