Svenska

Byggt ny dator

Skrivet av zoyzo den 10 januari 2013 kl 09:33

Äntligen! Har under längre tid tänkt på att köpa en speldator. Men dock har jag som student haft en ganska tajt budget...

Har inte haft en egen stationär dator innan. Men, så fick jag en gammal goding av far min, för att ha i lägenheten. Dock kunde den inte ens köra SW:kotor utan att lagga...

Så, jag bestämde mig nu efter nyår, då jag fått lite julklappspengar, att förbättra den något. Billigare än att köpa nytt, då jag inte behövde köpa chassi, hårddisk och skivläsare.

Satte in ett nytt moderkort, en i5 3750k, geforce gtx 660 överklockad, 8gb ram, och ett nytt nätaggregat på 600W.
Och vips! Vilken dröm!

Kan spela Witcher 2, Guild Wars 2 och moddat Skyrim på högsta utan lag!
Värt varenda krona :P

Frågan är om det är värt att uppgradera till 16gb ram, då jag kanske ska köra en del CAD på datorn?

Byggt ny dator

Bild hämtad från: www.warepin.com

HQ
Laserpistol vs Pilbåge

Laserpistol vs Pilbåge

Skrivet av zoyzo den 22 maj 2012 kl 22:37

Jag älskar science fiction. Det är något intressant och spännande med alternativa framtidsscenarier och påhittade högteknologiska superprylar. Robotar och laserpuffror är ju något av det häftigaste som finns ju!

Men, lika mycket som jag älskar att rollspela i Mass Effect, titta på Star Wars eller leva mig in i Metro 2033s värld via svarta bläckrader, lika mycket gillar jag att Besegra en ny boss i Dark Souls, sträcktitta på Sagan om ringen- trilogin eller läsa Robert Jordan.
Själv tycker jag detta är självklart, då jag alltid har dragits mot saker skapade utifrån fantasin. Och det är ju det båda dessa genrer från grunden utgår ifrån. Science fiction strävar framåt, mot teknologiska höjdpunkter, medan fantasy blickar bakåt, mot gamla seder och magi. Men, trots dessa, kanske i mångas ögon enorma skillnader, utgår de ändå från skaparens vilja att skapa något nytt, outforskat.

Av de personer jag känner är det inte många som gillar fantasy-genren särskilt mycket. Visst, de har sett Sagan om ringen och tycker om de filmerna, men det sträcker sig inte längre än så. Det är dock betydligt fler som tycker om Science fiction. Några av dessa personer tycker dock det är nördigt att jag gillar fantasy. Det är också något som jag har märkt överlag; att science fiction av någon anledning inte anses lika "nördigt" som fantasy. Vad kan detta bero på?

Jag tror det helt enkelt beror på samhället vi lever i. Teknologiska framsteg görs hela tiden och ny teknik är stekhett. Människan älskar framsteg. Därför är det härligt att drömma sig in i en värld som är längre fram i utvecklingen än vår egen. De personer som enbart tycker om science fiction tror jag lockas av den teknologiska aspekten, som inte finns att tillgå i klassisk fantasy. Och som följd av att genren blir mer populär blir den också mer accepterad.

Skillnaden mot mig är att jag istället lockas av känslan att upptäcka en ny intressant värld, oavsett utseende. Det spelar ingen roll om mitt vapen är ett rostigt tvåhandssvärd eller ett lasergevär med automatsikte, jag vill bara uppleva något unikt, en värld skapad ur fantasin.

Vad gillar du? Fantasy, sci-fi eller både och?

(Ps. besserwissar som ska påpeka bergreppens mening behöver inte kommentera) ;)

HQ
The First (and Last) Story

The First (and Last) Story

Skrivet av zoyzo den 26 februari 2012 kl 22:51

Som den inbitne gamer jag är har jag varit aktiv läsare här på Gamereactor sedan jag först upptäckte sajten för ett antal år sedan.
Dock har det inte blivit mycket mer än att just läsa. Jag har skrivit lite kommentarer här och var, men det är allt, exklusive tre blogginlägg om mina tider i Dudley Racing...

Nu ska det dock bli ändring på det! I alla fall ett försök. Jag har länge funderat på att utöka mina aktiviteter här på Sveriges bästa spel-sajt, men har inte riktigt haft motivationen förrut.

Från och med nu ska jag absolut kommentera mer, men framför allt försöka få in några bloggar då och då. Dessa bloggar kommer i första hand att handla om mina intryck från de spel jag spelar för tillfället, men också om nyheter och kommande spel.
Jag hoppas kunna dela med mig av mina tankar och bjuda på intressanta texter, som förhoppningsvis någon läser och uppskattar.

Som min första uppgift har jag valt att tackla Mistwalkers nya rollspel The Last Story, som släpptes i fredags. Jag har spelat ett par timmar under helgen och är snart redo att skriva om mina upplevelser. Håll Utkik under måndag, alternativt tisdag, om ni är intresserade.

See you in Cyberspace!