Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Spelmusikfredag (326)

This post is tagged as: Spelmusikfredag

Då var det dags igen efter ett oväntat uppehåll, var så säker på att jag skulle kunna ta upp aktiviteten igen i början på juni men det blev tvärtom snarare. Den korta historien är att det helt enkelt blev flera saker inplanerade samtidigt och med kort varsel, varpå min aktivitet uteblev. Men nu är jag tillbaka och med semester dessutom, och då vill jag även passa på att önska er en glad midsommar!

I sedvanlig ordning betyder midsommar att det är dags för att se om Sagan om ringen, så föga förvånande vill jag hålla även veckans spellåt kopplad till Tolkiens magiska värld. Dessutom vill jag verkligen slå på något större efter 2 veckor utan spelmusik, så då tycker jag verkligen att valet av veckans spellåt känns klockrent.

"Fires of War" är huvudtemat till Shadow of War, ett spel som för egen del har rekordet i längst tid från att jag påbörjat det (runt årsskiftet 2020/2021) och fortfarande inte blivit klar med det pga diverse distraktioner... Men just denna låt tycker jag är väldigt speciell, dels eftersom den faktiskt är rätt mäktig i sig (och faktiskt motiverar till att lyssnas igenom minst en gång när jag startar upp spelet), men framförallt för att den verkligen kombinerar kompositörerna Nathan Griggs och Kelli Schaefers stil med något som inte låter alltför olikt något som självaste Howard Shore kunde ha komponerat, utan att för den sakens skull förlora sin egna identitet. Det mest fascinerande med denna låt är hur just inledningen väcker närmast nostalgiska känslor, vilket är märkligt eftersom dessa inte är kopplade till spelet i sig och jag kan inte heller peka specifikt vad musiken anspelar på, utom möjligen en mer generell koppling till Midgård.

Fires of War (Nathan Grigg & Kelli Schaefer)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (326)

HQ