Svenska
Blog
Den tillfälliga Streamingdöden

Den tillfälliga Streamingdöden

Jag vet inte vad som händer just nu på de flesta streamingkanaler som jag råkar ha i mina ägor. Serie efter serie avslutas och fimpas innan de knappt ens har börjat. Det matas ut nya stora pampiga serier med välkända skådespelare, serier som blir populära och som har tittarsiffror som är höga, men ändå bestämmer TV-bolagen att de ska avslutas redan efter den första säsongen.

Mina fingrar räcker inte längre till att lista alla serier jag börjat på och som jag verkligen fastnat för som jag aldrig kommer se slutet på vilket är frustrerande och rätt surt för det lämnar en med en unken känsla att man kastat bort flera timmar av sitt liv på absolut ingenting. Ungefär som att gå på bio för att se en riktig storfilm och precis i mitten av allt när det är som mest spännande släcks rutan och lyset tänds och det är dags att gå hem utan att få reda på hur den slutade. Eller att börja läsa en riktigt bra bok bara för att upptäcka att de sista kapitlen är helt blanka och du blivit snuvad på finalen.

Netflix har liksom blivit den där dryge kollegan Arne i fikarummet, ni vet han som skulle behöva en dusch, en större storlek på sin tröja för att täcka magen som nu är som en påse vetemjöl och som behöver lära sig komma ihåg punchlinen på alla roliga historier han försöker dra varje lunchrast. "Har ni hört den om norsken, dansken och Bellman? Hmmm hur var det nu igen den gick?". Och så får man sitta och lyssna på en rolig historia som är allt annat än rolig på grund av långa pauser där han sitter och funderar på hur historien gick och ständigt backar bandet för att ändra detaljer vartefter han kommer ihåg snuttar. Senast i mängden serier var Raising Dion vilken jag faktiskt gillade och Y: The Last man och Altered Carbon.

Men listan hade kunnat göras milslång då jag sett så många seriers första säsonger att det är sorgligt. Sen har vi ju även kruxet att vissa serier verkar ta längre tid att trolla fram en ny säsong på än att skapa hela trilogin av Sagan om Ringen. Denna ständiga väntan, och när den väl kommer har du totalt glömt bort hälften av alla karaktärer eller vad den ens handlade om. Jag har alltid varit en filmfantast men på senare år känner jag att jag faktiskt hellre lägger min tid på en riktigt bra serie. Känns som man får ut mer på det och det känns även som om det är just där krutet läggs nu för tiden. Den kopiösa mängden dåliga filmer som kommit på senaste tiden är utmattande.

Just nu går jag bara och räknar dagarna till nya säsongen av Stranger Things kommer och nu är det ju trots allt inte långt kvar. Under tiden jag väntat har jag varje kväll innan huvudet har landat på kudden njutit av att se om gamla godingar. Nu senast är det Game of Thrones som jag sett om för tredje gången. Fördelen med att se om den är att man plötsligt kan följa med i svängarna när de rabblar släktnamn och händelser som man första gången bara blev yr i huvudet av. Men som alla vet som följt serien är det ingen feel goodserie. Inte för att jag är någon feel goodtyp, jag ser väldigt sällan på vare sig kärleksfilmer eller annat gulligull drama utan föredrar mord och bedrövelse eller en och annan man i tights med mantel.

Men Game of Thrones sticker verkligen ut att få en att må allt annat än bra. De få karaktärer man vid varje avsnitt fäster sig vid blir antingen torterade eller avrättade eller utsatta för någon sorts förnedring att man alltid lämnas med lite ont i magtrakten när man ser eftertexterna som rullar förbi. När jag var som mest inne på Telltales spel The Walking Dead och The Wolf Among Us så gjorde jag misstaget att faktiskt köpa deras Game of Thronespel. Och det spelade verkligen ingen roll vilka val man än gjorde i spelet så slutade det bara med ond bråd död eller att någon man höll av fick möta sitt öde på de hemskaste av sätt. Och även där satt man och spelade med en klump i halsen stor som en golfboll och ett ångesttryck i bröstet.

Men serien är sjukt bra än idag och klart värd att se om. Om så bara för att få fästa blicken på Jon Snows ljuvliga nuna. Men mest av allt vill jag ha en ny säsong av min älskade Peacemaker. Gärna imorgon. Det är nog faktiskt den serie jag ser fram emot allra mest just nu. Men denna väntan är olidlig om jag får säga det själv. Hur jäkla svårt ska det vara att spela in fem säsonger med en gång? Jävla Dallas tog väl aldrig slut på avsnitt på 80-talet för den skiten bara malde på vecka efter vecka till all oändlighet tills man knappt orkade mer och bara gav upp. Cliffy, J.R och hon den där Svullen. Eller var det Sue Ellen hon hette? Jag får bara känslan att jag sett allt sebart på mina streamingkanaler och kvar är bara B-iga hemskt dåliga serier kvar med skådisar som mest hade varit passande i en oglamorös såpa som Tarmen eller Big Brother.

Jag har antecknat serien som Petter skrev om igår, Love,Death + Robots, den ska ses men jag känner verkligen att jag skulle behöva hitta guldkornen som döljer sig bland den stora massan. Så vad gillar då Majsan för något? Hon älskar nordiska deckarserier, gärna danska. Hon älskar brittiska kriminalfall och Zombies men inte tillsammans. Gillar Sci-fi och pangpang. Och så har jag som ni vet en förkärlek för män i lycra som kämpar för den lille mannen. Ja, inte den lille mannen som syns för att han bär lycra utan the underdog. Vad gillar jag inte? Ren kärlekstrams, även om jag älskar Outlander och The Bridgertons men de är mer än bara romantiskt trams.

Jag gillar inte sitcoms, förutom The Office som jag älskar och rå brittisk humor. Hatar pålagda skratt. HATAR. Om något är kul behövs inte det, då skrattar folk spontant. Jag hatar läkarserier, vem vill se hur det är på ett sjukhus? Jag vill inte ens gå dit när jag måste, och om man kollar på serierna inser man varför man får vänta så länge på akuten. Läkarna verkar använda undersökningsrummen för att ständigt nuppa. Hoppas ni byter pappret på bristen efteråt. Ska väl tilläggas att jag har Netflix, Disney+, Viaplay och HBO Max att spela med.

Så nu slänger jag tärningen till er kära läsare, vad får jag inte missa? Vad är bra? Vad är dåligt? Vad är helt jäkla överskattat? Och framför allt, vilka serier är nerlagda så jag inte gör misstaget att börja se en ny bara för att upptäcka att det inte blir mer avsnitt?

 

 

 

 

 

 

 

 

HQ