Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
Project Power (Netflix)

Project Power (Netflix)

Netflix senaste actionrökare toppar helgens listor, men hur mycket kraft finns det i detta superprojekt? André tar reda på det...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Filmen:
När ett Power-piller - en drog som tillfälligt förvandlar dig till en ostoppbar supermänniska med oförutsägbara krafter - sprider sig i New Orleans slår en polis, en förtvivlad far och en ung droglangare sina påsar ihop för att stoppa det livsfarliga experimentet. Enkel premiss till en ytterst enkel film med sympatiska karaktärer. Ibland behöver man inte så mycket mer för att underhålla, hur tunt manuset än må vara. Om du söker djup är Project Power alltså inte riktigt filmen för dig (även om det finns lite social kommentar här och där), men för dig som gillade den visuella stilen från Nerve lär uppskatta Joost & Schulman helvilda berättande.

HQ

Som actionfilm är Project Power rätt så oförarglig. Något förutsägbar, men också rapp och tajt. Regissörduons snabba, råa berättarstil påminner om Crank-filmerna i sitt utförande och kameraarbete, där vanliga dödliga tvingas konfrontera lössläppta puckon med X-Men-liknande superkrafter. Tempot är högt till en början och även om vissa specialeffekter påminner om Van Helsing från 2004 är den kaxiga stilen bitvis riktigt läckert, där man en halvtimme in i filmen är tillräckligt såld på idén och bildspråket för att följa resten med intresse.

Project Power (Netflix)
POWAAAAAAAHHHH

Ändå kan jag känna att konceptet inte används till sin fulla rätt. Filmen är minst en halvtimme för långt och jag hade önskat att filmskaparna hade kramat ut lite mer saft från den löjligt enkla premissen. För att handla om kaos känns den ändå märklig behärskad, där filmen halvvägs in proppas med utfyllnad snarare än att fortsätta vältra sig i den utlovade galenskapen. Det är ju en gnutta ironiskt att en film om superkrafter saknar just mer power. Jag ska dock inte klaga alltför mycket här, då det finns tillräckligt många karaktärsmoment för att ingjuta värme och mänsklighet till den utstakade handling. Framförallt blev jag positivt överraskad av Dominique Fishback, som bidrar med flera roliga interaktioner med Jamie Foxx och Gordon-Levitt är karismatisk.

Project Power är, med andra ord, en trevlig liten popcornrulle i dagens blockbustertorka. Trots att filmskaparna inte lyckas nå upp till konceptets fulla potential rör det sig inte om någon dålig filmupplevelse. Tvärtom finns det tillräckligt många kul idéer och actionsekvenser för att göra Project Power till en fräsch och adrenalinfylld superhjältetolkning med äckligt välgjorda actionsekvenser och sköna karaktärer man gärna ser mer av. Om filmens popularitet potentiellt leder till en uppföljare hoppas jag på en ännu starkare actiondos.

Detta är en annons:
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
En högoktanig actiontripp som hade kunnat vara lite vildare...
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

4
Project Power (Netflix)

Project Power (Netflix)

FILMRECENSION. Skrivet av André Lamartine

Netflix senaste actionrökare toppar helgens listor, men hur mycket kraft finns det i detta superprojekt? André tar reda på det...



Loading next content